Na twintig jaar wachten ligt morgen eindelijk het nieuwe en langverwachte studioalbum van Pink Floyd in de winkels. ‘The Endless River’ wordt uitgebracht door David Gilmour, Rick Wright en Nick Mason en werd geproduced door David Gilmour, Phil Manzanera (Roxy Music), Youth en Andrew Jackson.

De webshop Amazon heeft bevestigd dat The Endless River het best verkopende en meest vooruitbestelde album van 2014 en uit de geschiedenis van Amazon is geworden. Hiermee ‘verslaat’ de mythische band artiesten als One Direction, Robbie Williams, Coldplay en Susan Boyle.

The Endless River is ontstaan uit de opnames van The Division Bell sessies.The Division Bell (1994) is het laatst verschenen studioalbum van Pink Floyd en ging wereldwijd ruim twaalf miljoen keer over de toonbank. Het nieuwe studioalbum is voornamelijk instrumentaal, bestaat uit vier composities, achttien episodes/nummers en is een ode aan de in 2008 overleden toetsenist Rick Wright. Er staat één nummer met zang op het album, Louder Than Words. De tekst van het nummer is geschreven door Polly Samson, de vrouw van David Gilmour. Daarnaast levert wetenschapper extraordinaire Stephen Hawking een belangrijke bijdrage aan het nummer Talkin’ Hawkin’.

  • Beluister hier fragmenten van het album of hier de song Side 3, Part. 4: Allons-y (1).
  • Bekijk hier het interview met David Gilmour en Nick Mason over de totstandkoming van The Endless River.
  • Check hier de tracklisting van The Endless River.

De uit Engeland afkomstige groep Pink Floyd is van één van de meest succesvolle en invloedrijke bands uit de rockgeschiedenis. De groep behoort tot de pioniers van de progressieve rock en symfonische muziek. Pink Floyd is bekend om zijn filosofische songteksten, klassieke rockcomposities, experimenten met geluid, grafisch en artistiek vernieuwende hoesontwerpen en niet in de laatste plaats door vele spectaculaire live-concerten.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over