Op dinsdag 24 en woensdag 25 november brengt 2BE de vijfde en voorlaatste speeldag van de poulefase van de UEFA Champions League. Morgen, op dinsdag 24 november, moet KAA Gent in Frankrijk aan de bak tegen Olympique Lyon. Een dag later, op woensdag 25 november, staat de topper tussen Juventus en Manchester City op het programma.

Olympique Lyon – KAA Gent op dinsdag 24 november om 20.15

Op dinsdag 24 november 2015 gaat KAA Gent op bezoek bij Olympique Lyon. Na de overwinning op de vorige speeldag tegen het Spaanse Valencia zijn de Buffalo’s nog steeds aan een sterk parcours bezig in de Champions League. Bij winst tegen Lyon is Gent zeker van Europees overwinteren. Door de terreurdreiging heeft de Franse overheid beslist om geen bezoekende supporters toe te laten wegens een te hoog risico. Het valt nog af te wachten of dit een rol zal spelen in het eindresultaat. In de heenwedstrijd sleepte de club nog een onverhoopt punt uit de brand ondanks de twee rode kaarten van Brecht Dejaegere en Thomas Foket. KAA Gent staat momenteel derde in groep H met vier punten. In de studio krijgt Tom Coninx Aad de Mos en Lokeren-coach Georges Leekens over de vloer. De wedstrijdcommentaar wordt verzorgd door Jan Dewijngaert en Tom Soetaers vanuit het Stade de Gerland in Lyon.

Ook de samenvattingen van Barcelona – AS Roma en alle overige wedstrijden van dinsdag 24 november zijn te zien bij 2BE.

Juventus – Manchester City op woensdag 25 november om 20.20

Op woensdag 25 november moet Juventus het opnemen tegen Manchester City. Manchester City heeft wat recht te zetten na de blamage tegen Liverpool, waar ze geen beroep konden doen op sterkhouder en kapitein Vincent Kompany. Ook tegen Juventus blijft Kompany twijfelachtig vanwege een kuitblessure. Manchester City is al zeker van de volgende ronde, maar aast nog op groepswinst. Man in vorm Kevin De Bruyne zal wellicht wel aan de aftrap komen. De Citizens zijn uit op revanche, want in de heenwedstrijd trokken de Italianen aan het langste eind. Tom wordt in de studio bijgestaan door Jan Boskamp en Mario Been voor een grondige analyse van de wedstrijd. De commentatoren in Turijn zijn Dirk Deferme en Marc Degryse.

Daarnaast wordt er ook een overzicht gegeven van alle overige wedstrijden van speeldag 5 met onder meer Manchester United – PSV.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over