© Dimitri Vanlommel

Manou Maerten (°17/08/1995) is wat je noemt een bezige bij. Behalve zangles volgt ze al jaren ballet, dictie, notenleer en zit ze in de zwemclub.

Manou komt uit een kroostrijk gezin. Ze heeft drie zussen met wie ze opgroeit in het Waalse Durbuy, waar haar ouders een vakantiecomplex uitbaten. Haar papa is afkomstig uit West-Vlaanderen en Manou is dan ook perfect tweetalig. Manou werd bij het jonge publiek in een mum van tijd een bekende Vlaming toen ze meedeed aan Zo is er maar één: de cup.

Manou greep net naast de cup, maar had vooral zin in meer. Ze moest geen twee keer nadenken om zich in te schrijven voor Junior Eurosong en deze keer wil ze voor niemand de duimen leggen: ‘Ik doe mee om het Junior Eurovisiesongfestival te winnen!’

Maar winnen of niet, Manou wil een muzikale toekomst. En coach Sean Dhondt ziet die zeker voor haar weggelegd: ‘Tweetalig, een klok van een stem, een goeie uitstraling en een lekker poppy nummer dat zo op de radio kan. Als deze jongedame het niet ver gaat schoppen, dan eet ik mijn spreekwoordelijke pet op!’ aldus een trotse Sean.

Zeker jongens moeten hun oren spitsen als Manou zingt, want ze geeft hen een lesje in verleiden. In Comment faire? bezingt Manou de liefde en de romantiek: over mooie liefdesbrieven, picknicks in het park en lange strandwandelingen. Manou nam het liedje op samen met Hans Francken en Ingrid Mank, die eerder ook hits schreven voor niemand minder dan Clouseau: ‘Manou is een vastberaden, sterke, eigenwijze, creatieve, verfrissende jongedame met een visie. Ze blies ons van ons pianokrukje met haar talent!’

Ook Manou brengt haar liedje in twee versies. De smokey jazz-versie van Comment faire? roept meteen een zwoele sfeer op, terwijl de popversie een echte meezinger is die je doet huppelen als een verliefd kalfje.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: