Jon Allen komt met nieuwe muziek op zak voor vijf akoestische concerten naar Nederland. De Britse muzikant, die zichzelf in de afgelopen tien jaar heeft bewezen als een getalenteerde singer-songwriter en producer, doet in juni 2022 vijf steden in Nederland aan. De kaartverkoop start op vrijdag 11 maart om 11:00 uur via: www.greenhousetalent.com/jon-allen.

Een songwriter met whisky doordrenkte stem en met 4 studioalbum op zak. Jon Allen werd ontdekt door de legendarische gitarist Mark Knopfler die hem hoorde zingen op een feestje in West-Londen. Vervolgens toerde Allen met de gitaaricoon, wie hij ondersteunde in de Wembley Arena en op de rest van het Europese deel van de 'All The Road Runners’-tour samen met Emmy Lou Harris. Mark Knopfler speelde later ook gitaar en zong op zijn nummer 'Sarah’, dat op het debuutalbum van Jon Allen genaamd 'Dead Man’s Suit’ verscheen.

Meer succes kwam toen zijn nummer 'Going Home' werd gekozen voor een wereldwijde tv-reclame voor Landrover. In de nasleep hiervan tekende hij een deal voor zijn eerste album met UK Label Absolute, dat sindsdien al zijn output heeft uitgebracht.

In de afgelopen tien jaar heeft Jon artiesten als Damien Rice, Brian May, Seal en Dionne Warwick bijgestaan in de Albert Hall. Zijn liedjes en kenmerkende stem zijn te horen in films en op tv, zowel in Nederland als in Amerika. In het Verenigd Koninkrijk was hij te zien in de iconische tv-show 'Later With Jools Holland’ en was hij onderdeel van de BBC-verslaggeving van Glastonbury.

Als Jon niet aan zijn eigen materiaal werkt, schrijft hij ook voor andere artiesten als Petula Clarke, Engelbert Humperdinck en platenproducent Guy Chambers.

Zijn nieuwste album '…Meanwhile’ is uitgekomen in het voorjaar van 2021. Afgelopen vrijdag bracht Jon Allen zijn nieuwste single 'Breaking Waves’ uit, die sindsdien is te beluisteren via alle digitale kanalen. "Het nummer gaat over verandering en over de natuur zijn eigen gang laten gaan”, vertelt Allen. "De tekst in het couplet gaat over het doorstaan van moeilijke periodes en het gevoel dat er betere dagen in het vooruitschiet liggen. De herhaalde regel van het refrein 'catch that breaking wave’ gaat over het grijpen van het moment en de gelegenheid wanneer die komt. Ik ben blij met het uiteindelijke resultaat van het nummer. Het heeft een geweldige urgente beat, van de zang tot het Hammond-orgel en de leadgitaarpartij die het deuntje aftrapt”, zei Allen over zijn nieuwe single. Luister hier naar Breaking Waves.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over