De jonge Leuvense singer-songwriter Jokke kondigde maandag zijn eerste headline show aan in de foyer van Het Depot. Anderhalf uur later mocht hij het bordje 'uitverkocht' al ophangen. Omdat de vraag naar meer tickets zo groot bleek, kondigde hij zonet op zijn Jokkes aan dat hij de Grote Zaal mag uitverkopen op vrijdag 12 april.

Jokke is een rijzende ster aan het neo-kleinkunst firmament. Met z'n excentrieke video's op Instagram en TikTok charmeert hij een hele generatie van jonge, gevoelige zielen die op zoek zijn naar een weerspiegeling van hun leven in teksten en muziek.

Jokke zette z'n eerste muzikale stappen net als menig tiener in de lokale hiphopscene.
Een finaleplaats bij De Nieuwe Lichting zorgde voor vertrouwen en een duidelijk doel bij de Leuvenaar: zanger worden.

De muziek die hij vandaag de dag maakt sluit nauwer aan bij de kleinkunst, met verhalen die overal over kunnen gaan, maar wel met de ritmiek, melodie en invloeden uit zijn hiphopcarrière. Waar kleinkunst vaak maatschappijkritisch is, heeft Jokke het meer over de alledaagse problemen en wederkerende thema's bij een jongere generatie. Zijn meest recente single ‘Verdwijnen Is Slechts Een Idee’ is een prachtig eerbetoon aan een jonge fan die uit het leven stapte en alle andere jongeren die het leven lieten.

2023 was een topjaar voor Jokke. Met de release van zijn eerste singles 'Onverharde Weg', 'Zit, Zat, Zot', 'Jozefientje' en 'Morsecode' haalde hij verschillende playlisten en airplay en kwam hij op de radar van menig muziekliefhebber. Dankzij zijn guitige, romantische persoonlijkheid te zien in zijn video's op sociale media verzamelt hij views, likes en volgers aan een razend tempo. Daarbovenop mag hij zichzelf 'Leuvenaar van het jaar 2023' noemen, verkozen door de inwoners van, u raadt het, Leuven.

En 2024 belooft een nog schoner jaar te worden! Met de show in Het Depot op 12 april - waarvoor tickets vanaf nu beschikbaar zijn - en een debuutalbum dat dit voorjaar het levenslicht ziet.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over