Het interne VRT-productiehuis Radio kan van start gaan. Productiehuismanager Paul De Wyngaert heeft zijn team nagenoeg samengesteld. Volgende netten hebben binnen het radioproductiehuis een verantwoordelijke: Jan Knudde (Radio 2), Chantal Pattyn (Klara), Jan Van Biesen (Studio Brussel), Rino Ver Eecke (MNM).

De radionethoofden bij de directie Productie zijn eindverantwoordelijk voor de dagelijkse productie van hun net en sturen de redacties aan. Jan Knudde (Radio 2), Chantal Pattyn (Klara) en Jan Van Biesen (Studio Brussel) stappen over van de directie Media naar Productie.

Els Van de Sijpe, tot voor kort nethoofd van Radio 1, blijft bij de directie Media om de strategische lijnen voor VRT-radio uit te tekenen. Die strategie wordt in overleg met Paul De Wyngaert vertaald naar de dagelijkse productie.

Voor Radio 1 zoekt Paul dus momenteel nog een nieuw nethoofd. Een van de volgende dagen valt de beslissing. De samenwerking met Greet Santy, huidig MNM-netmanager, wordt stopgezet. Greet Santy ging in 2006 aan de slag bij VRT Line Extensions. Vanaf midden 2008 trof ze de voorbereidingen voor de start van MNM en werd netmanager van het gloednieuwe radiostation. De VRT bedankt Greet voor haar inzet en enthousiasme.

MNM komt nu onder leiding van Rino Ver Eecke. Hij zal de komende maanden werken aan de inhoudelijke versterking van MNM met meer focus op de waarden van de openbare omroep. Rino Ver Eecke is een ervaren radiomaker, en leidde sinds 2007 de nationale productie van Radio 2.

De nieuwe structuur bij de directies Media en Productie moet zorgen voor een vlottere werking met duidelijke beslissingslijnen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: