GIJS, de Antwerpse rapartiest die vorige maand nog furore maakte z'n debuutsingle 'Ton Waes', brengt vandaag opvolger 'Dans met mij' uit. De dromerige, poëtische track klinkt helemaal anders en illustreert de veelzijdigheid van de jonge rapper. Ook 'Dans met mij' kreeg een opvallende videoclip mee, ditmaal geregisseerd door Cato Kusters. 'Dans met mij' staat vanaf vandaag op alle streamingplatformen en valt te beluisteren via deze link.

GIJS, het alter ego van de Nederlandse Antwerpenaar Gijs Savelberg, valt niet voor één gat te vangen, zoveel is al duidelijk na amper twee singles. Waar zijn vorige single, het meteen omarmde 'Ton Waes', uitblonk in absurdisme en keiharde onzin, toont 'Dans met mij' een volledige nieuwe kant van GIJS. Poëtisch, kwetsbaar en contemplatief, zonder ook maar op één moment in de val van de pathos te trappen. Voeg daaraan het meeslepend refrein en de onverwachte knipoog naar Raymond Van het Groenewoud toe, en het wordt meteen duidelijk dat ons land een bijzonder artiest in haar rangen mag omarmen. Dat gaat nog wat geven in de toekomst.

GIJS is momenteel afzwaaiend student aan het conservatorium in de Kleinkunst-afdeling, wat ook resulteert in bijzondere videoclips. Voorganger 'Ton Waes' trapte qua visueel spektakel de deur open, maar 'Dans met mij' is ook uniek in elk aspect. In een soort bevreemdende koortsdroom bevindt GIJS zich plotseling in een boksring, waar hij kennis maakt met de dubbele betekenis van dansen én de welwillende vuisten van zijn sparring partner. We gaan nog niet teveel details prijs geven, maar laat ons zeggen dat de eeuwige strijd tussen beide seksen ditmaal beslecht wordt in het voordeel van het sterke geslacht. De regie van 'Dans met mij' is in handen van jonge belofte Cato Kusters en voorts is ook Lisah Adeaga in topvorm. Bekijk de video via deze link.

Het gaat snel voor GIJS, verschroeiend hard zelfs. Binnen een paar weken verschijnt z'n allereerste EP 'Eitje' onder Fake Records, wat ook een heel mooie release zal zijn. Deze zomer staat hij al op een aantal plekken, onder meer in het voorprogramma van Brihang in Mechelen. Het hoeft geen twijfel dat deze belofte ook live alle verwachtingen zal waarmaken, met een show waarin rap, spoken word en theater elkaar innig omhelzen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over