De 19-jarige Joyce Lemmens schopte het in Eurosong 2014 tot de Callback. Een prachtige ervaring, waardoor ze een perfect beeld kreeg van wat zij echt wil doen: de pure emotie via muziek overbrengen. Daarom komt ze vanaf nu onder de artiestennaam ‘Pure Joyce’ naar buiten. Pure Joyce doet haar naam nu alle eer aan met een verrassende cover van de nineties-song ‘Blue’ (Eiffel 65). Samen met producer Jimmy Schepers en haar muzikanten dook Joyce de studio in om een wel héél aparte cover van het nummer te maken. Zo apart dat haar versie zelfs opgemerkt –en geprezen- werd door de songwriter van het nummer én de bandleden van Eiffel 65. De cover door Pure Joyce is nu op iTunes verkrijgbaar. Op 4 september geeft Pure Joyce een release gig in de Hasseltse Muziekodroom.

Samen met producer Jimmy Schepers boog Joyce zich over een geweldige nineties-song. Ze werkten samen het concept uit, schakelden hun muzikanten in en kwamen met een gevoelige versie van de up-tempo 90’s-Song ‘Blue’ op de proppen. De volledige opname, mix en montage gebeurde in 24 uur. ‘Da be dee da be daa’ kreeg ineens een heel andere betekenis. Nog verrassender dan de cover zelf, was de ongelooflijke reactie op de song. Na 24u werd de YouTube-video (https://www.youtube.com/watch?v=AjpvMUJmMaw) meer dan 1000 keer bekeken. Maar dat was nog lang niet alles…

Manager Sabine Liefsoens ging op Facebook de uitdaging aan om de cover binnen de 48 uur bij 1 van de bandleden van Eiffel 65 te krijgen. Die verwachting werd overtroffen: binnen de 24 uur deelde songwriter, producer en bandlid Maurizio Lobina de cover op zijn facebookpagina met als boodschap: “Wanneer weet een songwriter dat hij goed werk geleverd heeft? Als jaren na de geboorte van één van zijn nummers dit gebeurt.” Joyce was volledig overdonderd en in de wolken, maar er kwam nog meer. Ook Eiffel 65-zanger Jeffrey Jey reageerde dat dit de beste cover is die hij ooit gehoord heeft. Dankzij de overweldigende reactie is de single vanaf nu verkrijgbaar op iTunes.

Op 4 september 2014 lanceert Joyce haar nieuwe concept ‘Pure Joyce’ officieel in de Hasseltse Muziekodroom. Naast ‘Blue’ speelt, ze samen met haar band, heel wat eigen nummers en eigenzinnige covers voor het eerst voor het grote publiek. Meer info vind je op www.purejoyce.com.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over