Annemie is een alleenstaande moeder van 32. Ze is lerares in het 4e leerjaar. Samen met haar zevenjarig zoontje René woont ze in De Klijte. Vijf jaar geleden kocht ze het huis, dat ze voordien gedurende tien jaar gehuurd had. Ze heeft er serieuze verbouwingen in uitgevoerd, maar de afwerking laat op zich wachten. Katleen, een collega van Annemie, besloot samen met enkele andere vrienden dat daar nu eindelijk eens verandering in mocht komen en dus schakelde ze EHBL in.

Annemie weet letterlijk niet wat haar overkomt wanneer tijdens een lunch met Katleen en nog een andere collega Tess plots voor haar neus staat. De verbazing neemt alleen maar toe als ze hoort dat haar slaapkamer, badkamer en keuken onder handen zullen worden genomen.

Zodra Katleen Tess en Bas heeft rondgeleid en het boodschappenlijstje gemaakt is, wordt er voor 3.500 euro aan materialen gekocht waarmee de vrienden en collega’s zaterdagochtend aan de slag kunnen.

Om naar haar slaapkamer te gaan, moet Annemie telkens door de slaapkamer van haar zoon René. Om dat euvel te verhelpen wordt de deur verplaatst: de bestaande deur maken ze dicht en er komt een nieuwe deur in de gang. In de badkamer wordt het bad omkast, Bas plaatst een lichtkoepel met kunstlicht, en het geheel krijgt een hippe, moderne look. En waar vroeger een samenraapsel van meubels en twee kookbekkens stonden, komt nu een gloednieuwe witgelakte keuken.

Dat er tijdens het klusweekend zelf even geen keuken is, is geen probleem. Zowel de grootvader als de moeder van Annemie komen voortdurend met eten aandraven: soep, hutsepot, koffiekoeken. Aan een appelflauwte zal het alvast niet liggen, mocht de deadline op zondagavond niet gehaald worden...

Tekst: VTM

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: