In 2016 richtte Couleur Café Niveau4 op, een exclusieve creatie die de meest veelbelovende Brusselse, Vlaamse en Waalse rappers samenbracht in 1 unieke show. Van Roméo Elvis tot Coely via Zwangere Guy en ISHA; dankzij de eerste twee edities in 2016 en 2017 spraken deze artiesten voor het allereerst een nationaal publiek aan. Ook voor de derde editie op zaterdag 30 juni selecteerden we een niet te versmaden nieuwe generatie Belgische hiphoppers.

Deze nieuwe sensatie stond eind vorig jaar in menig ‘te volgen artiesten in 2018’- lijstje. De gedreven rapster - die van Portugal via Antwerpen in Brussel belandde – maakt een intuïtieve mix van hip hop en soul, steeds goed omringd door haar makkers van de Brusselse clique: Le 77 en de onvermijdelijke Zwangere Guy.

Misschien kent u Soul’Art dankzij zangeres Martha die de hoofdrol in de film Black speelde. Dit viertal uit Mechelen en Vilvoorde zingt in het Nederlands, Frans & Engels en grossiert in jazzy en soulful vibes met een heerlijke toets wereldmuziek. Hun eind vorig jaar verschenen tweede release, Granny's Res EP, haalde op een kleine maand meer dan 500k streams op Spotify!

Deze Brusselaar en lid van het Six O'Clock collectief gaat momenteel over vele lippen in het hiphopmilieu: hij wordt beschouwd als een van de meest veelbelovende MC’s van het land. Dit straffe podiumbeest is een must voor de energie van Niveau4.

De protegé van Krisy (een ander Brussels talent) groeide op met de muziek van D’Angelo, Marvin Gaye en The Roots. Duidelijke inspiratiebronnen voor zijn sound die hij opsmukt met geweldige lyrics, zoals te horen op de EP's SuperNova en Heracles.

Brihang is rapper, beeldhouwer en dichter en tast graag de grenzen van de hiphop af, zoals te horen op zijn in Vlaanderen fel bejubelde debuutalbum Zolangmogelijk. Hoog tijd dat de rest van het land kennis maakt met dit uitzonderlijke talent via Niveau4, waar hij ongetwijfeld zijn unieke touch aan zal geven. De van Guinea afkomstige Nixon is het vrije elektron dat lustig alle hoekjes van de muziekscene verkent zonder energie te verliezen. Hij is zwaar geïnspireerd door Amerikaanse rap en werkte al aan pak frisse projecten, zoals de soundtrack van Black en prachtige clips als Ride, Ouuuh en Hallelujah. Een ware belevenis. De gevierde spinner van STIKSTOF stond vorig jaar al samen met Junior Goodfellaz achter de knoppen van Niveau4 en is helemaal klaar om zijn status van platenvirtuoos te bevestigen.

Met zijn crew L'Or Du Commun releaset Junior al jaren platen en toert hij door België en Frankrijk. Maar hij is even bekend om zijn wilde sets die feestjes over het hele koninkrijk in lichterlaaie zetten. "Goody" staat – samen met DJ Vega - andermaal aan het roer van de hiphopshow van het jaar.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Couleur Café
Datum: 
29 juni - 1 juli 2018
Locatie: 
Atomium Square, 1020 Brussel

Reservatie:

Meer over