Na het overrompelende en onverwachte succes in België werd De helaasheid der dingen van Felix van Groeningen ondertussen verkocht aan tien landen, dat meldt MK2, de salesagent van de film. In België gingen sinds 7 oktober ruim over 400.000 bezoekers kijken. Ook in Nederland maakte de film uitstekende cijfers. Frankrijk start op 30 december.

Regisseur Felix van Groeningen en producent Dirk Impens (gekend van o.a. Dagen zonder lief, Katarakt, Code 37, Buitenspel, Team Spirit-films) zijn bijzonder opgetogen. De film De helaasheid der dingen werd verkocht aan maar liefst 10 landen. Nadat eerder bekend geraakte dat de film in de Verenigde Staten, Nederland en Frankrijk zou worden uitgebracht, komen daar ook nog bij: Roemenië, Duitsland, Israël, Rusland, Bulgarije, Denemarken, Hongarije en Polen. Met tal van andere landen is MK2 nog in onderhandeling.

Na 12 weken gingen ruim meer dan 400.000 bezoekers naar De helaasheid der dingen kijken, waardoor de film zonder twijfel dé Vlaamse filmhit van 2009 is. De film draait nog steeds in 25 zalen in heel België. Begin februari 2010 wordt bekend of de film ook effectief genomineerd is voor de Oscars. In verschillende internationale artikels wordt hij alvast als front-runner vernoemd.

De helaasheid der dingen is een coproductie met het Nederlandse IDTV Film en kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds, het Nederlands Fonds voor de Film, Media Programme-EACEA en de taxshelterpartners Btech, Kinepolis Group, Vanden Avenne Izegem, Unitron, Belgacom/Connectimo, Standaard Boekhandel, De Morgen en vtm. Het scenario is van de hand van Christophe Dierickx en Felix van Groeningen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: