Twee sterke spelers in het Vlaamse medialandschap bundelen hun krachten, en wel vanaf vandaag. Telesaurus, één van Vlaanderens meest gewaardeerde tv-productiehuizen met programma’s als Nachtwacht en Zo is er maar één op zijn actief, wordt deel van De Entertainment Groep, organisator van topevents als VTM Live en artistiek huis van vertrouwen van sterartiesten als Marco Borsato, Roel Vanderstukken en Stan Van Samang, en tv-persoonlijkheden als Evy Guyaert en Geena Lisa. De combinatie van beiden neemt in Vlaanderen een unieke positie in als eerste onafhankelijk mediabedrijf dat binnen éénzelfde concept televisie, events en cross-mediale toepassingen zal aanbieden.

De Entertainment Groep is de Belgische vestiging van het Nederlandse The Entertainment Group en begon in de herfst van 2006 aan de verovering van Vlaanderen. Het bedrijf maakte een spectaculair snelle groei door en tekende een hele pleiade aan artiesten. Op dit moment zijn Erik Melaerts, Roel Vanderstukken, Stan Van Samang, Geena Lisa, Marco Borsato, Sarah, Steve Geerts, Timo Descamps, Evy Gruyaert, Ben Roelants en vele anderen kind aan huis bij De Entertainment Groep en niets laat uitschijnen dat het daarbij zal blijven. Stan, Roel & Sarah Live in Concert wordt de toptournee van de zomer van 2007 en met Marco Borsato én Clouseau op de affiche neemt ook het gloednieuwe festival VTM Live een vliegende start.

Ook Telesaurus heeft met de Zo is er maar één roadshow, die dit jaar o.a. de rechtstreeks uitgezonden 11 juli-viering in Antwerpen opluistert, een spraakmakend event in huis, en het was dan ook maar een kwestie van tijd voor beide bedrijven elkaar tegen het lijf zouden lopen.

Telesaurus heeft zich sinds zijn oprichting in 1999 in snel tempo uitgebouwd tot één van de belangrijkste Vlaamse televisieproducenten met meer dan dertig verschillende programmas op zijn palmares. In tegenstelling tot de meeste andere producenten zweert Telesaurus resoluut bij eigen creatieve formats en dat leverde onder andere spraakmakende programma’s op als Nachtwacht, De Show van het Jaar, In de ban van Urbanus, De bovenste plank, Zo is er maar één... In 2005 coördineerde Telesaurus de benefiet-show Tsunami 12-12, wellicht het grootste televisieprogramma ooit in Vlaanderen gemaakt. Momenteel werkt Telesaurus onder andere aan een nieuw humorprogramma voor Eén en een reisprogramma met Jan Leyers voor Canvas.

Op persoonlijk vlak was er al langer een uitstekende relatie tussen de leidende figuren van Telesaurus en De Entertainment Groep. Bovendien lijken de huidige activiteiten van beide bedrijven erg complementair, en in een internationaal medialandschap waar een combinatie van televisie, events, talent management en nieuwe media een evidentie is, ligt een samenwerking dan ook voor de hand. De Entertainment Groep, waarvan Telesaurus vanaf vandaag deel uitmaakt, wil als eerste Vlaamse mediabedrijf gaan voor het totaalpakket. Geen geïsoleerde events of tv-programma’s, maar een permanente creatieve kruisbestuiving. Het bedrijf wil zich evenmin tot één omroep beperken: momenteel lopen er producties voor Eén, VTM en Canvas, en nieuwe producties voor twee andere Vlaamse omroepen worden deze zomer opgestart.

Als je een idee wil krijgen van wat we allemaal van plan zijn, bekijk dan dit filmpje:
www.telesaurus.be of www.entertainmentgroep.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: