De 24ste editie van Pukkelpop is ongetwijfeld de beste ooit. Een record aantal bezoeker van 180.000, schitterend zomerweer met op de openingsdag temperaturen tot 38°C (nog een record) en schitterende optredens van o.a. Snow Patrol, dEUS en Faith No More.

We moeten het nageven Faith No More speelde een voortreffelijk concert op Pukkelpop, maar vooral het nummer “Midlife Crisis” zullen we onthouden en dat heeft alles te maken met een stagedive die echt wel compleet mislukte. Als je door het publiek wordt opgevangen, is stagediven ongetwijfeld zeer leuk, maar wat als de afstand tussen podium en publiek te groot is?

Normaal gezien zou je dan nooit springen, maar dat deed de lichttechnicus van “La roux” – die helemaal weg was van het optreden van de Californische band - wel, gevolg de man maakte een doodsmak op de balustrade. Een verschrikkelijk domme daad, maar gelukkig kwam de man er met een kapotte lip en gebroken tand zeer goed vanaf, het had veel ergens kunnen zijn.

Na de sprong legde zanger Mike Patton trouwens onmiddellijk het concert stil om te gaan kijken hoe het met de man was gesteld. “That was fucked up” waren de eerste woorden van de zanger nadien. Veel uitleg hebben ze niet nodig, ze spreken boekdelen.

Je vraagt je onwaarschijnlijk ook af hoe het in godsnaam mogelijk is dat die man op het podium geraakte, want als gewone festivalganger is dat een onmogelijk zaak. Wel de man was in het bezit van een backstagepasje vanwege zijn job als lichttechnicus.

Wat ons betreft de domste festivalganger van 2009. Wil je de man zien springen, let dan goed op in onderstaand filmpje. De man spring ongeveer rond minuut 2.40. (DV)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: