Puurs Live moest dag 2 jammer genoeg weer met heel weinig volk starten. Barefoot & The Shoes begonnen echt maar voor een handje vol mensen. Er was natuurlijk heel grote concurrentie van Tomorrowland, Gentse Feesten,... én er was op zaterdag ook nog Bornem Zingt in de buurgemeente. Een regenbui deed er dan ook nog geen goed aan, maar er bleef de hoop op meer volk natuurlijk.

Halve Neuro zorgde voor Antwerpse hiphop. Het waren de mannen van Halve Neuro die begonnen, maar toen Slongs Dievanongs het podium op kwam, kwamen er toch nog wat extra mensen de tent in. Puurs was blijkbaar toch nog in voor een feestje. Hun versie van 'Goeiemorgen' van Nicole & Hugo brachten ze ook voor het Puurse publiek. Dat was niet de enige cover natuurlijk, "American Boy" van Estelle passeerde ook. De rappers van Halve Neuro staan niet stil op dat podium en Slongs had zo bijna een accidentje met een van de lichten die op het podium stonden. Nog een beetje onder de naweeën van het WK - en al voorbereidend op het volgende EK- brachten ze ook "Binneuh!", hun lied voor de Rode Duivels. A capella brachten ze ook even hun mening over de recente gebeurtenissen in de wereld om zo te beginnen aan Slongs haar "Lacht nor Mij".

Ondertussen was ook de zon terug goed beginnen schijnen over Puurs en kwamen er ook heel wat meer mensen tot aan de festivalweide. Alle zitplekjes die Puurs Live had voorzien zaten stilletjes aan vol. In dezelfde sfeer van Halve Neuro ging het verder met de Nederlandse Kraantje Pappie al was de Antwerpse rap beter verstaanbaar dan de Nederlandse. Puurs genoot er wel van. Op een gegeven moment stond iedereen in de tent te springen van links naar rechts, dus ze brachten de sfeer er zeker wel in.

Daarna was het terug aan de échte live bands. Luc De Vos mocht met zijn Gorki het rockgehalte van zaterdag terug beginnen opkrikken. Niets leuker dan op een mooie zomerse dag live te mogen luisteren naar "Lieve Kleine Piranha". Er werd ook wel wat luchtgitaar gespeeld in het publiek op liedjes als "Berejager". Op het podium was het genieten van de steelgitaar tijdens "Ooit was ik een soldaat", dat instrument is er toch altijd eentje dat je eigen gevoelige snaar kan raken. Songteksten van Gorki brengen vaak een lach op je gezicht, maar wat wil je met 'ik smeerde tijgerzalf op mijn benen'?! Het doet er ook niet toe, mensen zongen luid mee op hits als "Soms Vraagt Een Mens Zich Af". Luc De Vos was een beetje in de ban van ene uit publiek met een Metallica T-shirt aan en speelde tijdens de bis een klein rifje. Als afsluiter speelden ze natuurlijk "Mia", nog altijd een zalige plaat, die heel hard werd meegezongen.

Waar Gorki er eentje was voor de net iets oudere generatie, werden Intergalactic Lovers er eentje voor de jongeren. Ze brachten begin dit jaar een nieuw album uit, met de titel "Little Heavy Burdens". Wat hen een drukke agenda opleverde in Europa tot zelfs even in Tokyo, Japan. Nieuw album, dat betekende dus wat nieuwe nummers zoals "Great Evader" maar er was een mooie mix met oudere nummers zoals "Shewolf". De nieuwe nummers zijn nog altijd heel herkenbaar, niet in het minste door de zeer unieke stem van zangeres Lara Chedraoui. Als je een nieuw nummer van hen op de radio hoort weet je direct dat zij het zijn als je haar hoort zingen. Gelukkig een zeer aangename volle stem. Lara vroeg het publiek een beetje hulp tijdens "Islands" en ze kreeg dat toen een overtuigende menigte "We are, we are..." mee keelde. Het publiek, dat ondertussen al met grotere getallen aanwezig was, genoot van Intergalactic Lovers en bleef mee zingen op nummers als "Delay".

Puurs Live is een zeer gemoedelijk festival. De mensen genieten er rustig op de terrasjes terwijl ze iets eten en drinken, voor de optredens gaan ze grotendeels allemaal terug de tent in om te genieten van de artiesten. Het weer was Puurs ook zeer goed gezind, want buiten die ene regenbui in de namiddag bleef het droog en zonnig en dus een zalig weertje voor een festival. En dat zonnetje was ook de perfecte opwarmer voor onze latin boy Gabriel Rios. Hij startte zijn set solo op gitaar met "Voodoo Chile" een cover van Jimi Hendrix. De Puertoricaan, geboren in het mooie San Juan, speelde zijn set heel intiem, enkel hijzelf op gitaar, eentje op een contrabas en eentje op een cello. Gabriel riep dan -terecht- ook op om aan de bar te gaan staan als je enkel wilde babbelen om het zo aangenaam mogelijk te maken voor zij die wel écht wilde luisteren. Op 15 september komt Rios zijn nieuwe album uit en dus hoorde we al veel nieuwe nummers, maar hij mixte ze met oudere nummers zoals "Angelhead" uit 2007. Eind vorig jaar kondigde Rios zijn nieuwe album "The Marauder's Midnight" al aan, met de belofte dat hij elke maand een nieuwe single zou uitbrengen tot aan de release van dat volledige album. "Madstone" was daar eentje van. Er kwamen ook enkele blazers mee spelen, die we o.a. bij "Broad Daylight" konden horen. Dit nummer was iets meer uptempo waar het publiek dankbaar op inspeelde. "Worksong", ook een nieuwe, was een mooie rustige song, waarna hij nogmaals bedankte voor de aandacht, want zo'n rustige set spelen is niet evident op een festival. Als beloning kregen ze "Gold" die allereerste single die hij eind vorig jaar al vrijgaf en die ondertussen al heel bekend is. Afsluiten deed hij met een Spaans nummer.

Daarna maakt Puurs Live zich op voor Admiral Freebee. Tom Van Laere stond dit jaar ook op het podium van TW Classic toen The Rolling Stones daar waren en zal ook op de Lokerse Feesten staan op dezelfde avond als Neil Young. Hij zal deze zomer dus in het kielzog van enkele grootheden gestaan hebben, maar daar hoort hij gerust thuis. Zeker bij Neil Young want daar gelijkt zijn muziek toch sterk op. Zijn opener werd "Blues from a Hypochondriac" en bekende hits als "Always On The Run" lieten niet lang op zich wachten. Admiral Freebee had ook blazers bij, wat toch wel voor een leuke extra zorgde bij een rockband. Zeven muzikanten stonden op het podium om de mensen van Puurs te entertainen en dat deden ze vol overgave. Het werd een feestje met o.a. "Nothing else To Do" en "Breaking Away". Tom Van Laere speelde ook enkel nummers aan de piano zoals de cover "Get Out Of My Life, Woman". Er werd veel meegezongen en gedanst op nummers als "Einstein Brain", al kwam het daar even tot een minder stukje omdat er enkele gasten iets te wild bezig waren en Tom hierdoor de boel even stil legde en ze tot bedaren riep. Gelukkig voor alle fans kon er daarna nog genoten worden van "Oh Darkness" en "Rags 'n' Run".

Daarna zaten de live acts van Puurs Live op zaterdag er op. Deze dag werd al een groter succes dan vrijdag. Het aantal toeschouwers had zich verdubbeld en die mochten allemaal nog de nacht in dansen met Discobar Galaxy. Waarna ze weer allemaal hun bed in mochten om uit te rusten voor dag 3 waar toppers als Arno en Hooverphonic op het programma stonden.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Puurs Live
Datum: 
25-26-27 juli 2014
Locatie: 
Fort Liezele Puurs
Meer over