Voor het vierde jaar op rij zal Kristien Maes commentaar leveren bij het Junior Eurovisiesongfestival. Zij krijgt een nieuwe stem naast zich: Tom De Cock, presentator bij radiozender MNM. In navolging van het grote Eurovisiesongfestival wordt het commentaar ook bij de juniorvariant vanuit Brussel geleverd.

Kristien Maes
Geen Ketnet zonder Kristien Maes, en ook geen Junior Eurosong zonder Kristien Maes. De 31-jarige Limburgse begon haar carrière in 2000 als nieuwslezer bij radiozender 4FM. Al snel mocht ze haar eigen programma’s presenteren en in 2004 maakte ze een hele zomer lang radio vanuit Barcelona.

In 2006 maakte ze de overstap naar de VRT: ze ging er aan de slag bij Donna, stampte later Ketnet-radio uit de grond en presenteert ondertussen op Studio Brussel. Sinds 2007 is Kristien ook een van de vaste Ketnetwrappers. Ze presenteerde er al verschillende programma’s, zoals Ketnet On Ice, dat nu loopt.

In 2007 leverde Kristien voor de eerste keer commentaar bij het Junior Eurovisiesongfestival. Vorig jaar was ze in Junior Eurosong 2009 coach van Laura Omloop, en dit najaar schopte ze het tot presentatrice van het programma op Ketnet.

Tom De Cock
Tom De Cock kon in volzinnen praten nog voor hij zijn eerste stapjes zette. Taal en alles wat daarbij komt kijken, werd al snel een gezonde obsessie. In 2001 – Tom was toen zestien jaar en nog donkergroen achter de oren – voerde hij de verkoopslijsten aan met zijn debuutroman De Openbaring.

In de jaren daarna werkte hij achter de schermen mee aan verschillende tv-programma’s. Sinds de start van MNM presenteert Tom er De Cock Late Night, een prettig gestoord programma dat erg populair is bij jongeren. In het weekend is hij steevast op post voor Weekend De Cock, en af en toe neemt hij ook het ochtendprogramma voor zijn rekening.

Tom De Cock werkt al enkele jaren mee aan Junior Eurosong als publieksopwarmer en dit jaar ook als offscreenstem. Het Junior Eurovisiesongfestival van commentaar voorzien is een uitdaging waar hij erg naar uitkijkt: “Na een paar jaar achter de schermen ben ik blij dat ik nu ook in de ether mag supporteren voor onze kandidaten! En weet je wat het extra leuk maakt? Het is met de wondermooie Kristien Maes en we gaan keihard winnen in Minsk!”

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: