ooraleer de WK-gekte helemaal uitbreekt, houdt 2BE nu zaterdag 24 mei 2014 vanaf 20.10 halt in Lissabon voor de apotheose van die andere topcompetitie: de finale van de UEFA Champions League. Voor het eerst in de geschiedenis gaat deze Europese finale tussen twee ploegen uit dezelfde stad: Real Madrid versus Atlético Madrid.

Deze Madrileense finale is een ware stadsderby die is uitgegroeid tot een wereldwedstrijd, met bovendien twee Belgen in een vooraanstaande rol. Voor de voetballiefhebber die zich nog niet genoeg op zijn wenken bediend voelt met een mooi staaltje Spaans voetbal, zijn er immers nog onze twee Rode Duivels bij Atlético Madrid: Thibaut Courtois en Toby Alderweireld.

We hebben een afspraak met de geschiedenis. Als we deze trofee winnen, is het uniek in de historie van Atlético en als ik als jonge doelman zo’n wedstrijd kan spelen, dan moet je er alles aan doen”, liet Thibaut Courtois deze week weten aan VTM NIEUWS.

Beide teams hebben al een prijs te pakken dit voetbalseizoen. Real won de Spaanse beker, Atlético het kampioenschap. Deze ploegen zijn wellicht de twee sterkste teams ter wereld op dit moment en uitgerekend zij komen nu zaterdag in de finale van het strafste toernooi van Europa tegenover elkaar te staan. Maar wie is nu de allersterkste?

Atlético verloor nog geen enkele wedstrijd, kreeg slechts zes doelpunten en hoopt voor de eerste keer ooit de beker binnen te rijven. Het koninklijke Real met de duurste voetballers ter wereld is erop gebrand om de Champions League eindelijk nog eens te winnen. Toppers zoals Bale en Ronaldo schieten in Spanje alles aan flarden, maar in de onderlinge duels was het afgelopen seizoen wel altijd kantje boord. “Er is geen favoriet. De teams hebben geen geheimen meer voor mekaar, daarvoor kennen we elkaar te goed”, zegt Real trainer Carlo Ancelotti.

Peter Denruyter, Head of Sports bij 2BE:Het is een ongelofelijk jaar geweest voor de Champions League met eerst een verdienstelijk Anderlecht en daarna de ene voetbaltopper na de andere. En hoe kan je nu mooier afsluiten dan met de UEFA nummer 1 tegen de Spaanse kampioen in een match waar bovendien twee van onze Belgische jongens meespelen?

2BE pakt voor de finale uit met alle mogelijke middelen om de wedstrijd in topkwaliteit bij de kijker te brengen. De volgende dagen reizen Maarten Breckx en Jan Dewijngaert naar Lissabon om reportages te maken voor VTM NIEUWS. Op de wedstrijddag is het commentaar in handen van Jan Dewijngaert en Tom Soetaers. Maarten Breckx staat naast de grasmat voor interviews en reacties. Tom Coninx ontvangt Aad De Mos en Marc Degryse in de Champions League-studio.

Real Madrid – Atlético Madrid de Madrileense finale van de Champions League zaterdag 24 mei 2014, live bij 2be en op 2be.be vanaf 20.10

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over