Will Tura, de keizer van de Vlaamse muziek, viert deze zomer zijn 75e verjaardag en krijgt van Café Corsari op woensdag 10 juni een gepast eerbetoon. In de uitzending bezingen een aantal bekende bewonderaars van Will Tura hun lof via de #TuraTweet. Ze krijgen 140 karakters om uit te leggen welk hun favoriete Tura-klassieker is. Guy Mortier bijvoorbeeld heeft deze leuke TuraTweet in petto: zie filmpje hieronder.

#TuraTweet

De kijker mag zeker ook zijn of haar #TuraTweet de wereld in sturen die dan tijdens de uitzending van Café Tura worden getoond. De inzenders winnen een exclusief gesigneerd album van Will Tura. De allermooiste tweet wordt bekroond met een duoticket voor het uitverkochte jubileumconcert in Veurne.

Café Corsari wordt Café Tura, met uiteraard een heleboel verrassingen voor de jarige. Zeker is alvast dat Triggerfinger-drummer en dichte collega Mario Goossens er bij is. Het Antwerps hiphopcollectief NoMoBS trok naar de geboortestad van Will Tura, Veurne. Zij gingen aan de slag met de verjonging van de Turaklassiekers (zie filmpje).

Will Tura:

" Ik ben zeer benieuwd naar deze avond. Ik mag er nog niet veel van weten, iedereen doet er heel geheimzinnig over, alsook mijn dochter Sandy. Sowieso wordt het wel een leuke avond met een paar oude bekenden. Ik vind het ook een waar plezier om tijdens deze uitzending Café Tura mijn nieuwe single "Viva La Vida" aan het publiek voor te stellen."

Ook stamgaste van deze week Barbara Sarafian kijkt er al naar uit:

"Will Tura is gewoon top! Het nummer 'Vergeet Barbara' heeft me altijd wel wat achtervolgd. Hij mag het nu wel eens een keertje uitleggen - dat dat eigenlijk allemaal niet zo klopt, alles over Barbara."

Café Corsari: van maandag tot en met donderdag rond 22.00 uur op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: