Rode Neuzen Dag gaat z’n laatste week in en ook Rijker Dan Je Denkt? draagt dit jaar zijn steentje bij op een originele manier. Morgen, in de derde aflevering, laten Herr Seele, Axel Daeseleire, Regi Penxten, Sven De Ridder, Dina Tersago, Maarten Vancoillie, Merho, Thomas Vanderveken en Nicholas Arnst een persoonlijk object schatten door de experten, dat ze meteen ook online te koop aanbieden op www.2dehands.be/winkel/rodeneuzendag. De opbrengst gaat integraal naar jongeren met psychische problemen. Iedereen kan bieden vanaf de start van het programma om 20.35 tot en met 3 december 2016 18.00.

Staf is alvast onder de indruk van de beeldschone jurk van VTM-presentatrice Dina Tersago: “Met dit kleed heb ik de Slow Foxtrot gedanst bij Sterren op de Dansvloer. Er hangt dus heel wat emotionele waarde aan vast”, vertelt Dina. Ook kunstenaar Herr Seele heeft een speciaal schilderij van Cowboy Henk in petto. Goochelaar Nicholas Arnst trekt naar de experten met messen van een klassieke goocheltruc uit 1948 en demonstreert hoe die goocheltruc precies werkt.

Expert Dieter buigt zich over het gesigneerde keyboard van dj Regi. “Ik heb met dit keyboard alle Milk Inc.-shows gedaan en in het Sportpaleis gestaan. Er ontbreken wel enkele knoppen, maar dat maakt het net échter”, beweert Regi. Ook Axel Daeseleire laat zich van zijn artistieke kant zien met een erotisch schilderij: “De vrouwen op het schilderij zijn eigenlijk Adriaan Van Looy, Jurgen Addiers en ikzelf … als vrouw”. De Vlaamse striptekenaar Merho van de reeks Kiekeboe heeft een gelimiteerde uitgave van ‘Bij Fanny op schoot’ bij zich. Daarnaast doet hij er nog een borstbeeld en een unieke Rode Neuzen-tekening van Fanny bovenop.

Sven De Ridder veilt het filmscript van de film ‘Zot van A.’. Niet alleen Sven had er een rol in, maar ook Staf deed er in mee. “Iemand die dit koopt, kan een heuse verzameling handtekeningen aanleggen”, merkt Sven op. Presentator Thomas Vanderveken wandelt de MEDIALAAN-gebouwen binnen met een grote kartonnen doos vol miniatuurpiano’s. En Q-dj Maarten Vancoillie steunt Rode Neuzen Dag met een reusachtig Pikachu-kostuum, dat net vóór de hype werd aangekocht door Qmusic voor de Foute Party. Maar dé hamvraag is: hoeveel zijn de persoonlijke objecten eigenlijk waard?

De volledige afleveringen van Rijker Dan Je Denkt? zijn live en uitgesteld te bekijken op vtm.be en via de VTM-app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: