Marktrock 2006 voelt zich zeer vereerd dat het een vertrouwd gezicht in een gloednieuwe functie mag voorstellen. Na bijzonder korte onderhandelingen bleek Adriaan Van den Hoof tijd en heel veel zin te hebben om deze zomer het ambassadeurschap waar te nemen van de editie 2006.

Ambassadeur Van den Hoof is de juiste man op de juiste plek. Hij kent de Leuvense binnenstad als zijn slaapkamer. Tussen zijn 12de en 18de was die zijn eerste verblijf. En hij kent Marktrock als liefhebber en als professional. Zei de jonge Adriaan Van den Hoof ergens rond 1996 tegen de jonge Jimmy Dewit: "Stel u eens voor dat ze na de hoofdact nog een dj zouden vragen?". In 2003 zorgde Discobar Galaxie voor een volksverhuizing op de Oude Markt. Zo ook in 2004.

Adriaan Van den Hoof is tot en met dinsdag 15 augustus 'Meneer Marktrock'. Hij zal de nieuwe namen naar buiten brengen. Hij vertegenwoordigt Marktrock in de media en op zomerfestivals. Hij stopt Neil Tennant (Pet Shop Boys) in bed en loodst Ice-T door het getto van Leuven. En hij sluit op maandag 14 augustus met Discobar Galaxie - voor de derde keer al - de feestelijkheden op de Oude Markt af.

Kortom: een gedroomde combinatie van spreekbuis, host, lokale held, volksvertegenwoordiger, kwaliteitsbewaker en ideale schoonzoon.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: