Ancienne Belgique presenteert ‘AB: Back To Live’ : een driedelige docureeks over de emotionele heropening van de Brusselse concertzaal na anderhalf jaar muzikale lockdown, haar speciale band met Brussel en haar tomeloze inzet voor opkomend (inter)nationaal talent. De reeks kwam tot stand in samenwerking met productiehuis Hotel Hungaria en is vanaf 15 december te zien op Pickx+ (kanaal 13) van Proximus. Een preview van de eerste aflevering valt nu al te bekijken op Pickx.be.

Aflevering 1: ‘Back On Stage’

Anderhalf jaar. Dat is hoe lang je op het podium van AB een speld kon horen vallen. In september 2021 opende de zaal opnieuw haar deuren en daar kwam heel wat energie, emotie en lawaai bij kijken. ‘Back On Stage’, de eerste aflevering van de gloednieuwe docureeks ‘AB: Back To Live’, neemt ons mee achter de schermen van AB. We maken er vanop de eerste rij mee hoe het er aan toeging bij de eerste concerten na de lockdown.

Het is tijdens de optredens van Flavia Coelho en Chicos y Mendez dat Tom Bonte als nieuwe directeur van AB de zaal voor het eerst vol dansende mensen ziet. Zijn collega’s stoffen de mengtafels af, rollen de kabels uit en sluiten elkaar opnieuw in de armen. Ook The Sore Losersen Clouseau zijn bij de eersten om opnieuw het podium van AB te betreden. Ze blikken samen met het team van AB terug op een woelige maar productieve periode.

Aflevering 2: ‘BXL Ma Belle’

In de tweede aflevering ‘BXL Ma Belle’, ontdekken we door de ogen van Belgische artiesten Zwangere Guy, Linca, Peet en Chibi Ichigo welke rol AB speelt in Brussel en haar muziekscene. We volgen ook hiphopband Stikstof die na de lockdown van het repetitiekot recht naar het podium van AB stapt. Achter de gevels van onze hoofdstad blijkt zich een hechte muzikale familie met een geheel eigen levensstijl te verschuilen.

Aflevering 3: ‘Big in Belgium

‘Big in Belgium’, de derde en laatste aflevering, onthult dat opkomende artiesten in AB een huis, een thuis en de nodige steun vinden voor ze het (inter)nationale podium volledig veroveren. We volgen aanstormende talenten Froukje en Onha en leren van doorwinterde en jonge AB medewerkers waarom de organisatie een springplank wil zijn voor de nieuwe garde. Dj duo Bicep en fotograaf Alex Vanhee bewijzen dan weer hoe divers de programmatie van AB is.

Te bekijken via Pickx+ of online

Bekijk de 3 afleveringen van ‘AB: Back to live’ op 15, 22 en 29 december om 22u15 op Pickx+ (kanaal 13). Nadien kan je ze 30 dagen lang herbekijken via de Replay-functie van Pickx+.

Een preview van de eerste aflevering valt nu al te bekijken op Pickx.be. De trailer van de reeks vind je hier.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: