Tom Van Tongerloo
© Tom Van Tongerloo

Op 9, 10 en 11 juli reisden 150.000 festivalgangers van over de hele wereld af naar Electric Love Festival in het Oostenrijkse Salzburg. Het festival zette ook dit jaar Oostenrijk internationaal op de kaart. Het racecircuit Salzburgring deed er dienst als decor, gelegen te midden van de prachtige groene omgeving van Salzburgerland. Het berglandschap, rijkelijk gevuld met bomen en grasweiden, zorgde voor een sprookjesachtige sfeer die menig harten sneller deed slaan.

Nog voor deze derde editie van start ging, waren alle tickets uitverkocht en mocht de organisatie deze editie alvast in de geschiedenisboeken schrijven. De line-up was er dan ook ééntje om U tegen te zeggen. Verdeeld over 5 podia, gaven om en bij de 120 dj’s, waaronder talrijke internationale namen, het beste van zichzelf.

Voor zij die niet konden wachten op de eerste officiële festivaldag, vond er op woensdagavond reeds een pre-party plaats in de Club Circus, de Heineken Starclub en het Red Bull Dj Deck. De Club Circus deed dienst als mainstage voor verschillende house-dj’s waaronder R3hab, Deorro, Valentiano Sanchez en de Oostenrijkse Dj Felice. Het festival kende een vliegende start, vermits de sfeer er goed in zat.

Op de eerste festivaldag werd de mainstage feestelijk geopend door een live koor en orkest. Zij brachten eerst hits zoals ‘Don’t you worry child’ van Avicci en ‘Clarity’ van Zedd, om vervolgens de anthem ‘Key’s To The Kingdom’, geschreven door Dj Felice, samen met hem live on stage te brengen. Dit alles vond plaats onder begeleiding van een spetterend vuurwerk en heus lichtspektakel.

Het programma, dat zich over 5 verschillende stages verspreidde, zorgde ervoor dat iedereen naar hartelust kon genieten van diverse genres. Op de mainstage weerklonken de electronische beats van ‘s werelds bekendste en populairste dj’s. Zo passeerden ondermeer artiesten als Alesso, Tiësto, Jay Hardway, Dimitri Vegas & Like Mike, Axwell & Ingrosso, Steve Aoki, W&W, Armin Van Buuren, Knife Party en Showtek de revue. Het festivalterrein rond deze stage was volledig omgeven met decoratie en de nodige verlichting, waardoor een gezellige sfeer gecreeërd werd. De ‘Love’-tempel bracht de feestende menigte meermaals in hogere sferen.

De Q-dance-stage zorgde met zijn immense leeuw voor één van de grootste eye-catchers van het festival. De brullende beats die er op vrijdag en zaterdag weerklonken waren van ver te horen. Hardstyle dj’s zoals Brennan Heart, Gunz for Hire, Zatox, B-front, Noisecontrollers, Ran-D, Endymion en de vrouwelijke Dj Korsakoff konden hier het publiek bekoren. De laser- en lichtshows maakten er bij het vallen van de avond een uniek plaatje van.

Techno, drum and bass en dupstep wisselden elkaar vlekkeloos af op de Club Circus. De Stonehenge stage was de thuishaven voor deephouse liefhebbers, met onder andere de bekende artiesten Lost Frequencies, Thomas Jack, Watermat, Max Manie en Robin Schulz. Het opkomend talent kon zijn kunsten tonen in de Heineken Starclub. Een uitgelezen kans om hun beats te laten horen aan het nieuwsgierige publiek. Daarnaast gaven ook vele resident dj’s van diverse nachtclubs er het beste van zichzelf.

Electric Love Festival heeft alle dance-stijlen herenigd en de festivalgangers op hun wenken bediend. Het was meer dan een geslaagde editie, met oog voor detail en potentiële groeimogelijkheden. Met dank aan de organisatie Revolution Event, blikken we terug op een fantastisch festival en kijken we alvast uit naar de volgende editie. Kortom, het festival is zijn plaats meer dan waard op ieders internationale festivalagenda! (VL)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: