Op woensdag 28 november gaat de herneming van Quartett in wereldpremière in het Centre Pompidou, tijdens het Festival d’Automne à Paris.

Quartett is een samenwerking tussen dansgezelschap Rosas en tg STAN gemaakt in 1999. De voorstelling gaat uit van de gelijknamige tekst van de Duitse auteur Heiner Müller, die zich liet inspireren door Les liaisons dangereuses (1782) van Choderlos de Laclos. Een salon voor de Franse Revolutie, een bunker na de Derde Wereldoorlog. Een man en een vrouw trachten elkaar en zichzelf te raken, terwijl de wereld op het punt staat ineen te storten of al ingestort is. De confrontatie tussen de man en de vrouw is ook een confrontatie tussen de macht van de woorden en de dreiging van de beweging.
De voorstelling werd gecreëerd door Frank Vercruyssen, Cynthia Loemij, Anne Teresa De Keersmaeker en Jolente De Keersmaeker. Acteur Frank Vercruyssen (Stan) en danseres Cynthia Loemij (Rosas) staan samen op de scène.

De voorstelling speelt tot 1 december in Parijs en gaat daarna op tournee in Frankrijk en Portugal. Tussen 23 en 26 januari 2019 zal Quartett in Belgische première gaan in het Kaaitheater te Brussel, in samenwerking met De Munt.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: