In de laatste aflevering van Over eten vertoeft Kobe Ilsen in mooi gezelschap. Emmanuel Macron en zijn vrouw brachten in november een bezoek aan België, het eerste officiële staatsbezoek van een Franse president in 47 jaar tijd. Reden genoeg om dit te vieren met een uitgebreid staatsbanket bij koning Filip en koningin Mathilde in Laken. En waar eten is, zijn Kobe Ilsen en Danira Boukhriss met hun programma Over eten....

In de voorlaatste aflevering van Over eten duiken Kobe Ilsen en Danira Boukhriss onder in de wereld van kinderen en eten. Uit de jongste voedselconsumptiepeiling blijkt dat 99% van de lagereschoolkinderen te weinig groenten eet. Uit diezelfde peiling blijkt ook dat kinderen veel meer dan goed voor hen is uit de restgroep eten en drinken: snoep, chips, chocolade, gesuikerde dranken... Te weinig groenten dus, en te veel snoep.

De grote...

Vanavond draait Over eten helemaal over kant-en-klaarmaaltijden. Het is de ziekte van deze tijd: iedereen is altijd druk-druk bezig. Een uitdagende job, kinderen, een druk sociaal leven: geen wonder dat vers koken er dan niet altijd van komt. Maar geen zorgen: van lasagne over balletjes in tomatensaus tot Aziatische wokgerechten, allen bestaan ze in kant-en-klare versies. Een enorme tijdswinst, dat wel, maar hoe gezond zijn die kant-en-klaarmaaltijden? Kobe Ilsen en...

Het is ‘Week van de friet’. Over eten laat die gelegenheid niet zomaar voorbij gaan en duikt in een nieuwe aflevering het frietkot in. Kobe en Danira komen na analyse samen met experten het een en ander te weten over onze begeerde friet en frikandel.

Een keerzijde aan onze Belgische trots?

Frieten zijn het Belgisch symbool bij uitstek. Nergens ter wereld worden frieten gebakken zoals wij dat doen en nergens...

Over eten zoekt het in een nieuwe aflevering wat verder van huis. Bananen, ananassen, passievruchten, mango’s… De Vlamingen zijn er dol op, maar in België groeien ze niet. Dus komen ze uit verre landen. Maar welke prijs betaalt het milieu hiervoor? Kobe Ilsen en Danira Boukhriss gaan op onderzoek uit.

Avocado: groen superfood, maar ook milieubewust?

De populairste, dé hype van het moment, is zonder twijfel de avocado. De...

In een nieuwe Over eten hebben Kobe Ilsen en Danira Boukhriss het over voedselverspilling. Wereldwijd wordt een derde van de totale voedselproductie uiteindelijk niet opgegeten. Dat is een gigantische berg.

Hoe komt dat? Danira volgt de weg die bloemkolen afleggen van boer tot veiling en gaat na waar de verspilling gebeurt en waarom: van bloemkolen die ‘te lelijk’ zijn tot roosjes die te klein zijn voor de diepvrieszak.

Maar Danira...

In een nieuwe Over eten hebben Kobe Ilsen en Danira Boukhriss het over voedselverspilling. Wereldwijd wordt een derde van de totale voedselproductie uiteindelijk niet opgegeten. Dat is een gigantische berg.

Hoe komt dat? Danira volgt de weg die bloemkolen afleggen van boer tot veiling en gaat na waar de verspilling gebeurt en waarom: van bloemkolen die ‘te lelijk’ zijn tot roosjes die te klein zijn voor de diepvrieszak.

Maar Danira...

In de tweede uitzending van Over eten hebben Kobe Ilsen en Danira Boukhriss het over calorieën. Of beter gezegd: kilocalorieën. Ze zijn de basis van elk voedingsmiddel, iedereen heeft het erover, maar wat zijn ze precies?

Calorieën verbranden

Om dat uit te zoeken, laat Danira een aantal voedingsmiddelen in brand steken. Calorieën kan je dus verbranden, blijkbaar ook heel letterlijk.

Hoeveel calorieën we ‘echt’ verbranden in ons lichaam, leren...

Kobe Ilsen en Danira Boukhriss Terkessidis presenteren een kraakvers seizoen van Over eten, vanop een nieuwe locatie, Pakt in Antwerpen. Ze snijden elke week een nieuw eet-thema aan. In de eerste aflevering verdiepen Kobe en Danira zich in veganisme. Steeds meer Vlamingen kiezen voor een eetpatroon waarin geen plaats is voor dierlijke producten. Geen vis en vlees, zoals bij vegetariërs, maar ook geen eieren, melk, room, kaas... Aan de vooravond...

In de laatste uitzending van Over eten van dit seizoen trekken Kobe Ilsen en Danira Boukhriss naar de kust voor een laatste aflevering van Over eten met een hoog vakantiegevoel. Danira ontdekt er de eindeloze, culinaire mogelijkheden van zeewier, we kijken mee in het bord van politica Meyrem Almaci en Kobe gaat na hoe gezond sushi is in vergelijking met andere afhaalmaaltijden.

Hoe gezond is sushi echt?

Het is een...

Pagina's