De Mount Everest beklimmen. In een Ford Mustang met loeiende motor over de Route 66 scheuren. De perfecte moord plegen. Geen idee hoe het met dat van u gesteld is, maar de traditionele lijstjes met 'dingen die je gedaan moet hebben voor je het loodje legt' staan bol van niet te realiseren nonsens waarvoor niemand de conditie, het geld of de brains heeft. Daarom – en ook natuurlijk een beetje omdat de lente eindelijk in Belgenland is – zeven haalbare, budgetvriendelijke en toch spannende dingen die je gedaan moet hebben voor je het tijdelijke voor het eeuwige ruilt.

1. Bestel op het terras van een of andere hippe bar – je herkent ze aan de deurbel waarop je moet drukken om binnen te raken en de afgelikte kwasten die het etablissement bevolken ­ een Gordon's­gin met Schweppes­tonic. Haal, zodra het glas voor je neus staat, de sliertjes komkommer eruit en gooi die vol afgrijzen in het asbakje op tafel. Kijk strak voor je uit, terwijl mannen met te lange baarden, te korte broeken en te veel tattoos je meewarig gadeslaan.

2. Probeer een cactus te laten verdorren. Moeilijker dan je denkt.

3. Vind in Brussel de weg zonder gps. Je mag voorbijgangers om hulp vragen, maar alleen in het Nederlands. Stop een overlevingspakket in de koffer van de auto.

4. Stap met een volle sporttas op de Thalys naar Parijs. Sluit jezelf een halfuur lang op in het toilet, met de sporttas. Kom weer naar buiten en zie wat er gebeurt.

5. Leen de elektrische fiets van je moeder en rijd op het jaagpad langs de Schelde fluitend in het wiel van een groepje wielertoeristen. Als de accu leeg is, doe je alsof je lek bent gereden. Vloek even en roep 'tot straks'.

6. Ga met Liesbeth Homans op café, zet het op een bingedrinken en zeg honderd keer na elkaar ‘alle gekheid op een stjukje ’.

7. Last but not least: blokkeer 5 en 6 augustus in uw agenda, want zullen Clouseau en The Van Jets vakkundig assisteren om onze weide naar de filistijnen te helpen: Eos Chaos ft. Goldsky! De band die zelfs bij Oscar & The Wolf een goedkeurend knikje ontlokt: Faces on TV! Schijfslijter Rakka! En de man die volop de potten bakt die hij straks zal breken: Woodie Smalls!

Zo, nog dertien – jawel, u leest het goed: der!tien! ­ bands te gaan.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Zeverrock
Datum: 
5 & 6 augustus 2016
Locatie: 
Zevergem
Meer over