Op zaterdag 18 mei gaat Julie Zwijgt (internationale titel Julie Keeps Quiet), de eerste langspeelfilm van Leonardo van Dijl, in wereldpremière op het filmfestival van Cannes in de sectie Semaine de la Critique.

Het titelpersonage in Julie zwijgt wordt gespeeld door nieuwkomer en tennisspeler Tessa Van den Broeck. Belangrijke bijrollen zijn er voor Koen De Bouw, Ruth Becquart, Pierre Gervais, Sofie Decleir, Tijmen Govaerts, Claire Bodson en Laurent Caron.

Ruth Becquart schreef samen met Leonardo van Dijl het scenario voor de film, achter de schermen werkten o.a. DOP Nicolas Karakatsanis (Cruella, I Tonya), monteur Bert Jacobs (Zillion, De dag) en componist Caroline Shaw (Bombshell, Fleishman Is in Trouble) mee.

De productie is van Gilles De Schryver, Gilles Coulier, Wouter Sap en Roxanne Sarkozi voor De Wereldvrede (Holy Rosita, Roomies), in coproductie met de Belgische productiemaatschappij Les Films du Fleuve van de gebroeders Dardenne en Delphine Tomson, de Zweedse productiehuizen Hobab en Film i Väst en het Frans-Amerikaanse productiehuis Blue Morning Pictures van Oscarwinnaar Florian Zeller.

Als debuut komt de film in aanmerking voor de Caméra d'Or, de prijs voor de beste eerste film over alle secties heen.

Julie zwijgt kwam tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds van de Vlaamse minister van Cultuur. Verder kreeg de productie ook steun van het Centre du Cinéma et de l'Audiovisuel de la Fédération Wallonie-Bruxelles, New Dawn, Film i Väst, Proximus en de tax shelter-maatregel van de Belgische federale overheid via Flanders Tax Shelter.

Synopsis

Als jonge belofte bij een tennisclub, staat Julie haar leven volledig in het teken van sport. Wanneer de coach die haar naar de top brengt plotseling geschorst wordt, start de club een onderzoek. Alle spelers worden gevraagd om hun ervaringen te delen. Maar Julie zwijgt.

Paradiso Filmed Entertainment zal Julie zwijgt in oktober in de Belgische zalen brengen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over