Het waargebeurde verhaal van een meisje aan de bushalte. Ingezoomd en dan uitvergroot naar – hoe kan het ook anders? – de grote thema’s. Een ode aan schoonheid, onschuld, positivisme, dromen, ambitie en durf. En aan vrouwen natuurlijk. Producer Luuk Cox en de band op hun best. Klein beginnend zoals de tekst, laagje voor laagje aanzwellend om uiteindelijk te swingen als een tiet. (Als dat nog mag…)

‘Straks is ook goed’ is het zevende studioalbum van Yevgueni, de groep die zich stilaan opmaakt voor de viering van haar zilveren jubileum.

‘Straks is ook goed’ is een nieuwe aflevering van een mooi opgebouwd vervolgverhaal. De sage begint in het eerste album ‘Kannibaal’ (2005) met jonkies die gaan studeren in de Grote Stad. Ze zingen over hun toekomstplannen en hun onbereikbare liefdes. Onderweg zijn ze vaders geworden, hebben ze mensen gewonnen en verloren en trekken ze zich het lot van de hele wereld aan.

Op ‘Straks is ook goed’ overleven onze helden lockdowns, worstelen ze zich door een beginnende midlife en leggen ze de klimaatzaak uit aan vijfjarigen. Die avonturen worden vertaald in teksten die nu eens duidelijk herkenbaar, dan weer mystiek pöetisch zijn. Met als credo dat “het ergens over moet gaan, maar niet voor iedereen over hetzelfde”.

18/02/22: Depot - Leuven // UITVERKOCHT
19/02/22: Depot - Leuven // UITVERKOCHT
23/02/22: Handelsbeurs - Gent // UITVERKOCHT
29/04/22: Kortrijk - De Kreun
11/05/22: Casino - Sint-Niklaas

Volledige speellijst en tickets HIER.

Check de single HIER.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over