Op 22 september slaan Radio 1 en de Nederlandse zenders Omroep Brabant, Omroep Zeeland en L1 (Limburg) de handen in elkaar. Dan zenden ze samen de Lage Landenlijst uit, een lijst van de beste Nederlandstalige nummers van Vlaanderen en Nederland. Voor al wie ons graag in deze lijst ziet verschijnen: stemmen kan via dit stemformulier.

Diezelfde avond is er ook de Lage Landensessie in De Roma in Antwerpen. Tal van Nederlandse en Vlaamse artiesten brengen hun eigen nummer uit de Lage Landenlijst, maar wagen zich ook aan klassiekers van anderen. Dit jaar zullen onder meer Tourist LeMC, Ertebrekers, Rick De Leeuw, Meuris, Roosbeef, Brihang én uiteraard Yevgueni aantreden. Kaarten vind je via deze link.

Naar aanleiding van de Lage Landenlijst kan je in Poppunt Magazine een interview lezen met onder meer Klaas Delrue over Nederlandstalige muziek

Yevgueni naar Amsterdam (Paradiso & Brakke Grond)

Ook de dag erna, op 23 september, kiest onze zanger Klaas voor de Lage Landen. Die dag trekt hij namelijk naar Amsterdam voor het Festival voor het Afrikaans. Hij is uitgenodigd door Die Wasgoedlyn, een collectief van Afrikaanse songwriters, rappers, schrijvers en dichters.

Zijn er naast Klaas nog uitgenodigd om "hun was op te hangen": Hannelore Bedert, Stephan Dixon, Joep Pelt en Lieke Joosen. Baie pret, dus!

Op 13 december wordt het Nederlandse feest compleet, want dan treedt Yevgueni op in de Paradiso om het album 'Tijd is Alles' voor te stellen! Kaarten voor dit concert vind je hier.

Yevgueni trekt opnieuw de theaters in

Na een hete maar plezante festivalzomer kijken we ernaar uit om opnieuw langs theaterzalen te trekken. Van harte welkom op één van onze volgende optredens:

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over