Sinds 2016 tourt Xander De Rycke jaarlijks met ‘Houdt het voor bekeken’ (HHVB), een comedy special over het voorbije film- en televisiejaar in Vlaanderen. Omwille van de coronapandemie werd de editie die normaal in het najaar van 2020 zou plaatsvinden, noodgedwongen geannuleerd. Het zou De Ryckes laatste HHVB-tour geworden zijn. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, zo blijkt. Tegen alle verwachtingen in kondigt De Rycke nu ‘HHVB Covid-19’ aan, over de films en tv-programma’s die we tijdens de coronaperiode te zien kregen. De special werd opgenomen in Arenberg Antwerpen en is vanaf 3 mei 2021 exclusief te bekijken op Streamz.

15 JAAR BEZIG
Op 30 maart 2006 stond Xander De Rycke voor het eerst op een podium. Hij sleepte meteen de ‘Homo Cabarectus’-award in de wacht. Vandaag is hij niet meer weg te denken uit het Nederlandstalige comedylandschap. Om zijn 15-jarige carrière als comedian te vieren, releasete De Rycke de voorbije week iedere dag een digitaal cadeautje voor zijn fans. Met de aankondiging van de ‘HHVB Covid-19’ special als kers op de taart.

HHVB COVID-19
De kijker kreeg tijdens het voorbije coronajaar bijzondere televisie voorgeschoteld. Virologen waren niet van het kleine scherm weg te slaan. De Verhulstjes gaven een nieuwe dimensie aan reality-tv. Big Brother en Het Rad van Fortuin herrezen uit de jaren ’90. Er werd massaal afgestemd op ‘comfort-food-tv’ met programma’s als Da’s Liefde! en De Positivo’s. En dan was er ook nog The Masked Singer. Kortom, een mediajaar dat De Rycke onmogelijk aan zich voorbij kon laten gaan zonder er een HHVB special over te maken.

Al zal de special er deze keer iets anders uitzien dan de fans gewend zijn. De gekende HHVB-formule - een live comedyvoorstelling voor een volle zaal - werd omgevormd tot een klassevolle tv-show. Geen captatie van een show dus, wel een dynamisch format afgestemd op een tv-kijkend publiek. ‘HHVB Covid-19’ wordt op 3 mei 2021 exclusief gereleased op Streamz. Wie denkt dat Streamz zelf gespaard blijft van een roast door De Rycke, heeft het mis.

CORONASPECIAL, BOEK & NIEUWE PODCAST
Ondanks de beperkende coronamaatregelen heeft De Rycke het afgelopen jaar niet stilgezeten. Hij schreef tijdens de eerste lockdown een compleet nieuwe stand-up show: ‘Uitgerust & Immuun’. Deze coronaspecial was vorige zomer o.a. te zien op de zomerbar van Rock Werchter, in het Openluchttheater Rivierenhof en op Campo Solar in Damme. Hij werd eind 2020 uitgebracht op vinyl en is sinds gisteren ook te beluisteren via Spotify.

In november 2020 bracht De Rycke 'Bekend & Bescheiden' uit. Zijn tweede biografie, na 'Het leven is kak en dan wordt het grappig' (2011). Hij gunt de lezer met dit boek een blik in zijn veelbewogen leven, en bewijst dat het altijd vol tegenslag én humor zal zitten.

Daarnaast ging De Rycke begin maart van start met ‘Ben je nog aan het kijken?’. In deze nieuwe podcast praat hij elke week met een gast over diens favoriete televisieprogramma. Passeerden reeds de revue: Jelle De Beule over The Simpsons, Joey Kwan over Erased, Adriaan Van den Hoof over De Kat, Senne Misplon over Sense8 en Lieven Scheire over Inside No. 9. Het eerste seizoen telt in totaal 10 afleveringen, inclusief een tweedelige finale met internationale gasten die indrukwekkende prestaties in film en tv op hun palmares hebben staan.

De ‘HHVB Covid-19’ special is vanaf maandag 3 mei 2021 exclusief te bekijken op Streamz.
De Ryckes vorige vier 'HHVB' specials, zijn stand-up show 'Quarter-life Crisis' en de talkshow 'Vanavond Live' zijn reeds te bekijken op Streamz.
‘Uitgerust & Immuun’ (live vanuit een maïsveld), is nu te beluisteren op Spotify.
Het eerste seizoen van ‘Ben je nog aan het kijken?’ loopt nog tot 5 mei 2021 en is te beluisteren via de reguliere podcast-kanalen zoals Apple Podcasts, Google Podcasts en Spotify. Iedere woensdag verschijnt een nieuwe aflevering.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: