Goele Bormans

Heb je ook een zoon of dochter die 's avonds maar niet wilt slapen? Of hebben die kleine spruitjes altijd maar nare nachtmerries? Of blijven ze maar schrik hebben in het donker voor eventuele spoken of monsters? Prinses Isa weet raad! Prinses Isa houdt van slapen. Zelfs als iedereen de zaal binnenkomt ligt ze nog te slapen... Ze verschiet een beetje als ze ziet met hoe velen we naar haar aan het kijken zijn. Ook al vindt ze het leuk dat we er zijn, het is wel jammer dat ze nu niet meer kan slapen, ze had juist zo'n leuke droom... Maar wat als de kindjes nu eens helpen met haar terug in het slaap te wiegen? Omdat prinses Isa zo lief is besluiten alle kindjes haar te helpen. Na haar dutjes vertelt prinses Isa honderduit over haar mooie of coole dromen. Ze neemt de kinderen mee in haar wondere wereld van de dromen. Ze verklapt alle geheimen om de donkere kille nacht door te komen of om nachtmerries uit te sluiten. In het grote boek staat alles in, o.a. de uitleg over droomelfjes. Hebben jullie al eens droomelfjes gezien? Prinses Isa wel! Ze besluit haar grote geheim te delen zodat alle kindjes beseffen dat hun dromen niet altijd te groots mogen zijn. Maar of de kindjes deze nacht zullen luisteren?

Daphne Paelinck kroop in de huid van of beter gezegd in de jurk van prinses Isa. Zaterdagmiddag mocht ze in première gaan in theater het Appeltje. Met haar enthousiasme kreeg ze direct de kindjes op haar hand. Er waren meerdere vrijwilligertjes om haar te helpen met al haar vragen. Ook al kwamen er af en toe eens lastigere antwoorden van iets te oude kindjes, ze liet haar niet van de wijs brengen en gaf overal een draai aan. Ze deed de kindjes goesting krijgen om al direct te gaan slapen en weg te dromen met de droomelfjes. Een prachtige prestatie van Daphne! De tekst en regie waren van Randall Van Duytekom. Hij maakte er een mooie kindervoorstelling van die kindjes tussen 3 en 9 zeker moet gezien hebben! De interactie zorgt ervoor dat, ondanks het stuk over slapen gaat, niemand in slaap valt en iedereen zich amuseert tot het einde. Ook het decor is complimenten waard. Wat lijkt op een eenvoudige setting, verandert door kleuren van sfeer en omgeving. En zorgt ervoor dat alle kindjes zich telkens in een ander verhaaltje bevinden.

Heb je nog niets te doen de komende weken? Heb je kindjes die moeilijk slapen? Of schrik hebben in het donker? Laat ze dan zeker naar de gouden raad van prinses Isa luisteren! Een middag vol magie waar de kindjes bij weg kunnen dromen is gegarandeerd! Je kan nog gaan kijken in het Appeltje tot en met 3 april. Het ideale tijdverdrijf in een slapeloze paasvakantie!

Tickets en info kan je vinden op: www.deproefkonijnen.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: