In de nasleep van het overlijden van oud-premier Jean-Luc Dehaene heeft VTM NIEUWS beslist het verkiezingsdebat ‘Het Grote Debat’ van morgen -zaterdag 17 mei 2014- te annuleren.

Kris Hoflack, algemeen hoofdredacteur: “We hebben deze beslissing genomen omdat de CD&V uit respect voor Jean-Luc Dehaene haar deelname aan verkiezingsdebatten tot en met zondag heeft opgeschort. Ook de N-VA vond het onkies om in deze omstandigheden zonder CD&V te debatteren. Een groot kopstukkendebat één week voor de verkiezingen zonder de twee grootste Vlaamse partijen zou een vertekend beeld geven van de kiesstrijd.”

De berichtgeving rond de verkiezingen en de gewone studiogesprekken in VTM NIEUWS blijven behouden tijdens het weekend.

VTM NIEUWS volgt ook in de laatste rechte lijn naar 25 mei de kiesstrijd op de eerste rij, met vanaf vandaag provinciale en één nationale grote peiling. Elke dag trekt VTM NIEUWS met twee toppolitici door Vlaanderen. Van maandag 19 mei tot vrijdag 23 mei 2014 is er omstreeks 22 uur ‘Jambers in de politiek’. Op zaterdag 24 mei is er het ‘Ultieme Kopstukkendebat’ en op verkiezingsdag zijn er vanaf ‘s ochtends extra nieuwsuitzendingen. ‘Stem 2014’, het groot verkiezingsprogramma, start op 25 mei om 12u00.

Door het wegvallen van Het Grote Debat, wordt de tv-avond bij VTM licht gewijzigd. Stadion zal aansluiten op de film Skyfall. Hierbij vindt u de nieuwe uitzenduren van zaterdag 17 mei 2014.

  • 20u20: Skyfall
  • 22u55: Stadion
  • 23u10 tot 01u00: Top Gun

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: