Op 31 januari brengt de Utrechtse indie-rockformatie VoidFare hun derde single ‘Vicious Love’ uit, de opvolger van de eerste twee singles Nightmare en In Between Dreaming die recent zijn uitgekomen. Dit als voorbode voor de EP die in 2020 zal verschijnen. Op deze datum spelen ze tevens hun eerste headline show in de Cinetol: TDI presents: VoidFare + SULTAN. Luister hier alvast naar de nieuwste single!

Vicious Love beschrijft de beweging binnen de belevingswereld van verliefd worden, twijfel, emotie en een vicieuze cirkel waar je steeds opnieuw uit lijkt te komen en weer in terugvalt. De compositie is een dynamische stroomvaart, soms krachtig en intens en dan weer kabbelend en sfeerfol, wat een dynamisch geheel creëert. Zoals de eerdere stukken van VoidFare gaat het over het over het zoeken en begrip vormen in een introspectieve wereld, maar expressief geuit in muziek en performance.

Met de derde single komt ook de eerste videoclip van de band uit in samenwerking met filmmaker Iris Mimon en Maxime Brun. De videoclip is een interdisciplinair kunstwerk van muziek en beeld, waar de sfeer en het gevoel van de muziek de leidraad zijn en de beelden in die sfeer een opzichzelfstaande esthetiek weerspiegelen. In de videoclip komt de introspectieve uiting naar voren door verschillende karakters in de vorm van een danser, vechtsport beoefenaars en rollerskaters gevangen in verschillende soorten licht, om dit dynamisch in beeld te brengen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over