Één pakte gisterenavond uit met de grote startshow van “Kom op tegen kanker “. De 10de editie van Kom op tegen Kanker staat alvast compleet in het teken van borstkanker. Dat dit thema Vlaanderen nauw aan het hart ligt was duidelijk. Want na de 2 uur durende liveshow stond er maar liefst 621 455 € op de teller wat ruim het vooropgestelde doel van 500 000 € overschreed. Op deze manier kon men het leven van 1000 Vlaamse vrouwen met borstkanker dragelijker maken.

Muzikaal vuurwerk
Muzikaal was er trouwens ook veel te beleven. Onder het motto met de deur in huis vallen mocht Natalia de aftrap geven van de 10de editie van Kom op tegen Kanker. Met “I was Born”, 1 van de vele hits die op haar nieuwe album zullen staan dat eind mei in de winkelrekken zal liggen, zorgde ze alvast voor een ijzersterke start.

Ook zanger - presentator en vooral ook ras entertainer Bart Peeters mocht niet ontbreken. Hij bracht er een nummer uit zijn recentste album 'slimmer dan de zanger'. Zijn keuze viel op 'Groot zijn' waarin hij zingt over iemand die gewoon steengoed wil zijn in iets, maakt niet uit wat als hij maar de beste in zijn vak is en dat is Bart Peeters zeker en vast want hij zette onmiddellijk de zaal op zijn kop.

Helmut LottiVerder waren er nog de zwierende heupen van Helmut Lotti op zijn zelfgeschreven en naar eigen zeggen uit het leven gegrepen nummer, The Most Expensive girl. Bart Peeters verklaarde haar zijn eeuwige liefde en zij deed als antwoord de grondvesten van studio 5 trillen met haar latin vibes, Belle Perez bracht haar nieuwe single Amor Latino. Axelle Red kwam dan weer speciaal naar België overgevlogen om haar nummer 'Naive' te brengen voor Kom Op Tegen Kanker.

FC de kampioenenExclusief voor KOTK brachten de acteurs van FC De Kampioenen er ook hun 'Kampioenen Medley' Loes Van Den Heuvel, Johny Volders, Dani Heylen, Ann Swartenbroeckx, Rob Teeuwen en Herman 'Marcske', Marijn Devalck en Fernand uit de serie brachten er TOP entertainement. Voor een spetterende show zorgden ook de gebroeders Wauters die volgens Bart Peeters voor meer Vonken & Vuur zorgen dan de 'Rosse' pruik van Andrea Croonenberghs in de Telenovelle van één 'Emma'. De gebroeders Wouters brachten er 'de Tegenpartij'.

Dé top hit in Vlaanderen die bijna iedereen kan meezingen mocht ongetwijfeld niet ontbreken, 'kvraagetaan' van De Fixkes zorgde ook voor een top moment in de show. Als top of the bill gisterenavond brachten Stan Van Samang & Roel Van Der Stukken het nummer 'Dont Look Back' hiermee sloten zij ook de show op een spetterende manier.

De 11 presentatorenRecordaantal presentatoren
Dat VRT niet om een stunt verlegen zit, is na gisterenavond wel duidelijk. Liefst 11 presentatoren (Katja Retsin, Wim Devilder, Bart Peeters, Andrea Croonenberghs, Bart de Pauw, Frieda van Wijck, Saartje van den Driesse, Tom Conikx, karl van Nieuwkerke, Ben Crabbé en Martine Thange) mochten samen de grote liveshow aan elkaar praten.

Zeer gul Vlaanderen
Voor de gelegenheid stond Thomas Vanderveken niet naast Katja waarmee hij samen Steracteur/Sterartiest presenteerde. Thomas speelde gisteren op verplaatsing en bracht tijdens de show live verslag uit vanuit de KBC toren in Brussel waar een 200 koppig telefoon team klaarzat om alle oproepen van de Vlaamse huiskamer te beantwoorden, onder hen ook heel wat bv's waaronder: Debby & Nancy, Thuis-acteurs, Witse acteurs, Ketnet gezichten Karolien, Kobe & Eric maar ook Lieve blanckaert, Dominique monami, Eddy demarez & Thor zaten met de hoorn in hun hand.

BedragAan het eind van de avond had Vlaanderen massaal hun gul hart laten zien want samen verzamelden we maar liefst 621 455 € op te teller, een schitterende start dus voor de 10de editie van KOTK. Als beller maakte je gisteren ook kans op tal van prijzen, zo maakte je kans om samen met Thor een tocht door het donker te maken of een Politie escorte naar je werk door niemand minder dan de flikken acteurs. Maar ook een setbezoek aan Witse en 's avonds met de acteurs gaan eten, een privé training met Cédric Van Branteghem zaten gisterenavond in de prijzenpot van Thomas. Of wat dacht je van een privé optreden van Steph Goosens met Thomas Vanderveken achter de piano.

De NewsboysDe Newsboys
De VRT nieuwsdienst droeg ook zijn steentje bij want als de kaap van de 500 000€ gehaald werden (ruim overschreden met de 621 455€), zouden Karl van Nieuwerkerke, Wim Devilder, Paul d’Hoore en Lieven Verstraete alias de Newsboys het beste van zichzelf geven op I wanna hold your hand van De Beatles. Dat de 4 voor de komische noot in het programma zorgden zal niemand aan twijfelen want vooral onze drummer D’hoore zat er compleet naast, maar toch chapeau voor hun prestatie voor heel Vlaanderen.

Borstkanker
Borstkanker is en blijft een tragische ziekte. Dat getuigde o.a. Mirande, moeder van 2 kindjes , en Ter Zake presentatrice Phara De Aguire. Voor hun getuigenis was dus ook heel veel moed nodig. Ook prinses Mathilde betuigde haar steun aan de KOTK campagne.

Mirande vertelde haar verhaal over borstkanker en de steun die ze kreeg op haar werk en vooral van haar moeder. "Je verwacht zoiets niet, je denkt steeds dat het omgekeerd zal zijn, dat jij voor je moeder zal zorgen als ze ziek wordt, zo zie je maar!" Maar de meest beklijvende reportage van de avond was ongetwijfeld die van presentatrice Phara De Aguire van Terzake die eind vorig jaar ook te kampen kreeg met Borstkanker. Na de vele zorgen is Phara volop aan het herstellen en wacht zij vol ongeduld om terug aan de slag te kunnen gaan "Het liefst van al zou ik gewoon willen dat ik op een avond terug ben zonder veel uitleg en gewoon terug kan zeggen: Goedenavond beste kijkers en welkom bij terzake."

Volgens Frank de Boosere, voorzitter van Kom Op Tegen Kanker, sterven er dagelijks 3 à 4 vrouwen aan de gevolgen van borstkanker. In 2001 stelden artsen 5300 nieuwe borstkanker patienten vast en in 2003 waren dat er reeds 5600. De opmerkelijke stijging is waarschijnlijk te wijten aan het feit dat steeds meer vrouwen tussen 50 en 69 jaar geregeld een screening laten doen waardoor borstkanker veel sneller wordt vastgesteld.

Foto's startshow Kom Op Tegen Kanker

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: