Werner Smolders (47) en Lieve Van Langenaeker (46) hebben één dochter van 17, Stephanie, en ze wonen in een villa in fermettestijl in Linkhout. Stephanie is een mooi en heel vlot jong meisje. Ze zit in haar laatste jaar sociale en technische wetenschappen. Lieve en Werner werken allebei niet meer. Werner was vroeger zelfstandig verkoper en zat in de schoenen- en textielsector. Werner heeft enkele jaren geleden een ongeval gehad en dit heeft hem enorm veranderd.
Vroeger was hij een harde mens die leefde voor zijn werk en nooit thuis was. Hij ging zelfs niet op vakantie met zijn gezin. Hij wil nu van het leven profiteren, de “dag plukken” en in een huis heb je altijd werk. Daarom willen ze nu hun villa verkopen. Ze is te groot en ze vraagt teveel onderhoud. Het huis is piekfijn onderhouden en dat is Werner zijn verdienste. Hij doet dat allemaal en hij is erg perfectionistisch hierin. Maar nu wil Werner genieten.

Dit jaar hebben ze een dochter meer in huis. Livia do Val is een Braziliaans meisje van 18 jaar die via een AFS-uitwisseling een jaar bij hen verblijft. Ze is nu al bijna 2 maanden hier. Livia spreekt enkel Engels en Portugees uiteraard.

Het is een grote en met veel luxe afgewerkte woning op 7,29 are. De woning is rustig gelegen, maar toch in de nabijheid van de aansluiting met de E313. Het huis staat inmiddels al meer dan 2 jaar te koop aan de vraagprijs van 348 000 euro. Het hele huis is onderkelderd en dat betekent nog een extra ruimte van 142m2.

Er is veel hout gebruikt in de woning. Het is een heel stevige woning, maar door dat oude, massieve, stevige hout doet de woning een beetje donker en somber aan. Het is allemaal een beetje vergane glorie. Het is mooi geweest en nu is het nog wel degelijk en onderhouden, maar niet meer ‘fris en jong’.

Er is niets dat ze niet verkocht krijgen!
In het gloednieuwe seizoen van het VIJFtv-programma ‘De Huisdokter’ gooit Peter Van Asbroeck weer samen met specialiste ter zake, Michèle Van Sebroeck, alle middelen in de strijd om een karakterloos en verwaarloosd pand te verkopen. Een eenvoudige Vlaamse woonst wordt met de meest originele en bruikbare tips omgetoverd tot een droomhuis dat klaar is voor verkoop.

Doorheen de aflevering geeft De Huisdokter voortdurend tips over hoe je je woning presenteert voor verkoop. Maar het gaat ook verder dan dat. Ze legt ook uit hoe je – gewoon voor jezelf – sfeer creeërt, hoe je een ruimte groot laat lijken, welke kleurencombinaties werken en welke niet, en dies meer. Ze geeft ook wekelijks een “tip van de week” en een “decoratietip”. In de “tip van de week” legt ze uit hoe je een flinke verbetering van je interieur kan bekomen, zonder veel geld uit te geven. Het zijn vaak kleine, banale dingetjes waar je niet meteen aan zou denken, maar die toch een wereld van verschil maken voor kooplustigen.

Een nieuwe, vaste rubriek in deel 2 is een tussenkomst van Peter. Peter werkt nooit echt mee aan de restyling van de woning, maar hij is wel altijd énorm nieuwsgierig. Hij doet er dan ook alles aan om week na week een glimp op te vangen van de vooruitgang. Maar Michèle is onverbiddellijk, ze laat geen pottenkijkers toe, tenzij ze héél hard willen meewerken. Peter probeert week na week, en Michèle houdt het been stijf. Af en toe maakt ze soms handig gebruik van zijn aanwezigheid en weet ze toch een klusje voor hem. Maar of dàt telkens goed afloopt...?

De Huisdokter vanavond om 21u35 op VIJFtv

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: