"Verrassend", zo luidt de allernieuwste cd van Jo Vally. Een wel doordachte titel die, volgens insiders, de inhoud van de cd beaamt. Jo Vally pakt dan ook uit met een aantal heel verrassende nummers.
Het openingsnummer van de CD “Als het even misgaat” werd geschreven door Andy Free, een welgekende prof in het vak, die in het verleden reeds meerdere malen grote hits heeft neergeschreven. Jo Vally brengt dit nummer op zijn eigentijdse manier met volle overtuiging .

Het nummer “Waar is het Feest” is een zeer bijzonder nummer geschreven door de Nederlander Maarten Peters, die eerder ook al schreef voor o.a.: Rob de Nijs, Frans Bauer, Marco Borsato enz. Jo Vally mag nu ook van deze samenwerking genieten, want speciaal voor hem werden een aantal prachtige nummers neergepend. Waar is het feest is een popnummer dat evenzeer door Clouseau of Marco Borsato had kunnen gebracht worden. Ook hier bewijst Jo Vally dat hij meer in zijn marge heeft dan hij tot op heden heeft laten blijken.

Daarnaast is er ook het ontroerende nummer “Papa Waarom”.Het nummer is geschreven speciaal voor de papa van Jo. Maarten Peters, de schrijver van het lied, was zo gefascineerd door een interview dat Jo had gegeven in een weekblad. Het nummer gaat over zijn vader die de ziekte van Parkinson heeft en nu zelfs zijn bloedeigen kinderen niet meer kan herkennen… De arrangementen werden geschreven door Patrick Hamilton en de techniek werd gerealiseerde door Guy Maes.

Naast de CD is er ook nog een tv-special die half december te zien zal zijn op VTM. Jo Vally trok speciaal met een tv-ploeg naar Turkije (Bodrum) om daar zijn verrassende special op te nemen. Het scenario werd geschreven door regisseur Senol Korkmaz, die er in slaagde om het alom gekende klassiek patroon van Jo Vally te verfraaien in een hedendaags en trendy concept. In de tv-special krijgen we Jo te zien door de ogen van een “hippe lens”. Het belooft een boeiende special te worden die zijn beruchtheid al een paar weken geleden heeft gekregen door het gerucht te verspreiden dat Jo Vally een nacht in de Turkse gevangenis heeft gezeten tijdens de opnames. Al snel bleek dat het om een misplaatste promostunt ging en Jo Vally heeft zich dan intussen ook al openlijk geëxcuseerd voor deze misplaatste grap.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: