Na vier succesvolle seizoenen Villa Vanthilt pakt Eén dit jaar uit met een gloednieuwe zomertalkshow: Vanthilt On Tour. Van maandag 3 juni tot en met zondag 1 september trekt Marcel Vanthilt als een ware rockheld van stad naar stad. Het decor is gebouwd in een indrukwekkende circustent.

Tien prachtige steden zullen Vanthilt On Tour met open armen ontvangen. Deinze, Ronse, De Haan en Maasmechelen in juni. Genk, Zeebrugge, Veurne, De Panne en Geraardsbergen in juli en augustus. Die negen steden kende u al. En omdat een tournee geen tournee en een zomer geen zomer is als je niet in het buitenland geweest bent, komt daar het Nederlandse Breda bij. Vanaf 11 augustus wordt de zomertalkshow vijf dagen lang uitgezonden vanop het prachtige Kasteelplein in de binnenstad.

En die talkshow zal naar goede gewoonte elke avond opnieuw bruisen, een hele zomer lang. Marcel ontvangt meer dan 250 boeiende praatgasten uit binnen- en buitenland en elke avond is er een live muzikale topact. VS-ambassadeur Howard Gutman neemt afscheid van ons land en de gastgemeentes met zijn dagelijkse rubriek Bye Bye Belgium. En in Het Zomeralbum vraagt Marcel Vanthilt de kijkers om hem elke dag hun beste foto te sturen en samen met hem de zomer van 2013 voor eeuwig vast te leggen.

Vanthilt On Tour is goed voor een reis van ruim 1400 kilometer en 2540 minuten live televisie. En meer dan ooit kan iedereen erbij zijn. In de circustent is elke avond plaats voor 200 toeschouwers. Tickets zijn verkrijgbaar op Een.be, maar ook wie geen ticket heeft, is welkom: iedereen kan de show buiten volgen op een groot scherm. En bij het muziekoptreden zet Vanthilt On Tour de tent open.

Een echte tournee
De voorbije vier jaar waren Eén en deMENSEN met Villa Vanthilt elke zomer te gast in twee Vlaamse steden, met telkens een fantastische ontvangst en veel sfeer in en rond het programma. Getriggerd door die fijne ervaring hebben ze de lat dit jaar nog hoger gelegd voor de zomertalkshow: een echte tournee, een reis van tien weken langs tien verschillende steden, dat was de droom. En die droom is uitgekomen.

Vanthilt On Tour trekt op tournee naar tien enthousiaste steden in alle uithoeken van het land. En alle tien staan ze te popelen om de talkshow te ontvangen op hun plein, markt of een andere prachtige locatie. Van het Sint-Poppoplein in Deinze tot de Markt in Geraardsbergen: tien steden en hun inwoners willen een zomer lang gastheer zijn voor vijf dagen livetelevisie vanuit hun stad. En daar is Vanthilt On Tour hen heel dankbaar voor.

“Eén was vanaf de eerste dag enthousiast over het idee om van de zomertalkshow een échte roadshow te maken. Na een gesprek met deMENSEN hebben we besloten om er niet langer van te dromen, maar er samen voluit voor te gaan. En we zijn heel blij dat het gelukt is. De grote gastvrijheid van deze tien steden en het enthousiasme van Marcel en zijn team vormen de ideale ingrediënten voor 49 mooie, zomerse tv- avonden op Eén.”
Steve De Coninck-De Boeck, adjunct-netmanager Eén

Ook in het buitenland
De tiende naam, die de tournee van Vanthilt On Tour compleet maakt, is het Nederlandse Breda. Het was voor Eén en deMENSEN vanaf dag één van de stedenselectie de ambitie om met Vanthilt On Tour één keer Vlaanderen te verlaten en echt de grens over te steken. Vanthilt On Tour kan met trots melden dat Breda, in Nederland wel eens “de eerste Vlaamse stad” genoemd, de gelukkige is.

10 weken, 10 steden
Vanthilt On Tour strijkt deze zomer neer op de volgende plaatsen. Daar worden de programmamakers verwelkomd door tien enthousiaste burgemeesters:

1. Deinze (Sint-Poppoplein)
Maandag 3 juni tot en met donderdag 6 juni
“Vroeger keek ik bij mijn grootouders naar televisie. Ik herinner me nog levendig de eerste kleurentelevisie en de vele tv-shows uit die tijd. Televisie was een wonder. Als toen iemand zou gezegd hebben dat er ooit zo’n show vanuit Deinze zou worden uitgezonden, had niemand het geloofd. Nu is het zover. En daar zijn we trots op. De stad zal een week lang bruisen. Deinze, nooit Deinzen!
Jan Vermeulen, burgemeester

2. Ronse (Grote markt)
Zondag 9 juni tot en met donderdag 13 juni
“Ronse is klaar om Marcel en zijn gasten te ontvangen in de koningin der Vlaamse Ardennen. Onze inwoners kijken uit naar de spitsvondige, rake en humoristische aanpak van Marcel Vanthilt. Eigenschappen die ook de Ronsenaar niet vreemd zijn. Muziek, actualiteit, spektakel en grote gasten zijn in Ronse meer dan op hun plaats. Ronse trekt dan ook alle registers open om er een spetterende week van te maken. Laat maar komen!”
Luc Dupont, burgemeester

3. De haan (Park la Potinière)
Zondag 16 juni tot en met donderdag 20 juni
“Als burgemeester van De Haan-Wenduine ben ik er trots op dat we de karavaan van Vanthilt On Tour mogen verwelkomen. Niet alleen de inwoners kijken ernaar uit, ook de tweede verblijvers en toeristen staan te popelen. Marcel en zijn crew zullen gegarandeerd plezier beleven aan hun weekje aan zee: de gezonde lucht, de rust, het lekkere eten, wandelen met de voeten in het zand. We staan klaar om Vanthilt On Tour royaal te ontvangen.”
Peter Breemersch, burgemeester

4. Maasmechelen (Zetellaan 74 aan de bioscoop)
Zondag 23 juni tot en met donderdag 27 juni
“Maasmechelen kijkt reikhalzend uit naar vijf warme zomeravonden met leuke interviews en memorabele optredens. Maar vooral ook naar een leuk feestje op het plein voor de oude mijngebouwen, in de schaduw van de mijnschachten. We willen Vlaanderen kennis laten maken met onze dynamische, groene en multiculturele gemeente aan de oevers van de Maas. Aan Marcel en zijn team: wees welkom in de gemeente waar wij zo fier op zijn!”
Raf Terwingen, burgemeester

Na de laatste aflevering in Maasmechelen gaat Vanthilt On Tour drie weken met vakantie en brengt Eén elke avond de Tourtalkshow Vive le vélo. Vanaf maandag 22 juli is Vanthilt On Tour er opnieuw.

5. Genk (C-Mine)
Maandag 22 juli tot en met donderdag 25 juli
“Het Genkse stadsbestuur is blij Vanthilt On Tour te mogen ontvangen op C-mine. De site is een geslaagd huwelijk tussen heden en verleden, met een combinatie van prachtig industrieel mijnerfgoed en hedendaagse creativiteit en beleving. Klein en groot kan er op verkenning, ondergrond, bovengronds en ondersteboven. Die unieke sfeer maakt van C- mine de perfecte locatie voor Vanthilt On Tour.”
Wim Dries, burgemeester

6. Zeebrugge (Strand)
Zondag 28 juli tot en met donderdag 1 augustus
“De caleidoscopische rijkdom aan ontspanningsmogelijkheden van Zeebrugge sluit perfect aan bij een programma dat bol staat van afwisseling, dat origineel uit de hoek komt en baadt in een sfeer van gezelligheid en zin in vakantie. We hopen dat veel kijkers een kijkje komen nemen als Vanthilt On Tour neerstrijkt op ons strand. Maar ook wie thuis kijkt, zal het geweten hebben: Vanthilt On Tour en Zeebrugge vormen deze zomer het perfecte koppel.”
Renaat Landuyt, burgemeester

7. Veurne (Grote markt)
Zondag 4 augustus tot en met donderdag 8 augustus
“Veurne wil weten wat Vlaanderen boeit. Eén heeft Marcel Vanthilt geboeid en samen doen ze begin augustus Veurne aan. Voor ons de ideale gelegenheid om ook de rest van Vlaanderen te boeien. Met onze prachtige stad en haar grote waaier aan mogelijkheden. Met vereende krachten en in een ongeëvenaard historisch decor zullen wij Vanthilt On Tour en zijn gasten ontvangen. Nu al een boeiend vooruitzicht!”
Peter Roose, burgemeester

8. Breda (Kasteelplein)
Zondag 11 augustus tot en met donderdag 15 augustus
“In Nederland noemen we Breda wel eens de eerste Vlaamse stad. Daarbij verwijzen we naar het ontspannen gevoel dat afreizen naar het zuiden met zich meebrengt, naar ons bourgondische karakter, naar het goede toeven. Daar staat Breda om bekend. En gastvrij als we zijn, zijn we blij dat Vanthilt On Tour vanuit het zuiden naar ons reist en neerstrijkt op het Kasteelplein, in hartje Breda. We zijn blij dat we onze stad een week lang mogen delen met alle bezoekers en kijkers. Iedereen is welkom!”
Peter van der Velden, burgemeester

9. De Panne (Leopold I-Esplanade)
Zondag 18 augustus tot en met donderdag 22 augustus
“Onze gemeente is zeer tevreden met de komst van Vanthilt On Tour. Wij zullen Marcel en zijn team met open armen ontvangen. Vanthilt On Tour biedt ons de mogelijkheid om de vele troeven van De Panne-Adinkerke uit te spelen. Te beginnen met de Leopold I- esplanade, waar de ondergaande zon ongetwijfeld voor een prachtig decor zal zorgen. Ik zou uren kunnen doorgaan over onze stad, maar nodig iedereen uit om ze tijdens Vanthilt On Tour zelf te komen ontdekken.”
Ann Vanheste, burgemeester

10. Geraardsbergen (Markt)
Zondag 25 augustus tot en met zondag 1 september
“Er staat Marcel een warm onthaal te wachten in Geraardsbergen, parel van de Vlaamse Ardennen, de stad van de Muur, de mattentaarten en Manneken Pis. Bovendien vieren wij tijdens de laatste week van augustus onze jaarlijkse kermis: sfeer en vertier verzekerd dus! Wij heten Marcel van harte welkom en hopen dat hij zich van zijn sportiefste kant laat zien en de uitdaging aangaat om onze Muur te bedwingen.”
Guido De Padt, burgemeester

Het decor
De zomertalkshow van Eén heeft de voorbije jaren een rijke decortraditie opgebouwd. De villa’s van Villa Vanthilt vielen vier jaar op rij in de prijzen op de prestigieuze Promax BDA- awards. Bij het ontwerp van het decor van Vanthilt On Tour stonden de ontwerpers voor een enorme uitdaging: het hele decor moet elke week op donderdagavond afgebroken worden, verhuisd worden naar de volgende stad en op zondagavond al opnieuw klaar zijn voor een nieuwe live show. Geen evidentie, maar het is gelukt.

Een sfeervolle circustent
Marcel ontvangt zijn gasten deze zomer in een echte circustent, een constructie die zich leent tot een snelle opbouw en afbraak en een reis van 1400 kilometer. De tent is 11 meter hoog en heeft een diameter van 20 meter. Ze is eigendom van Circus Renaissance uit Alkmaar, een klassiek circus uit de Europese circusdynastie Althoff. Directeur Alberto Althoff en zijn Poolse echtgenote Katarzyna stellen een hele zomer lang hun knowhow ter beschikking om de karavaan van Vanthilt On Tour snel en veilig door het land te gidsen.

In de tent hebben de ontwerpers een prachtig houten decor gebouwd. Een warme cocon van sfeer en licht, met twee praatsets, een muziekpodium en tribunes voor een livepubliek van elke avond 200 enthousiaste toeschouwers. Vanthilt On Tour speelt tien weken lang voor een vol huis. En daar kijken de programmamakers nu al geweldig naar uit.

Twee nieuwe rubrieken: bye bye Belgium
Na een verblijf van vier jaar in België keert VS- ambassadeur Howard Gutman eind juli terug naar zijn thuisland. Maar niet zonder afscheid te nemen. En dat doet hij exclusief in Vanthilt On Tour, met zijn eigen rubriek Bye Bye Belgium.

Howard Gutman heeft tijdens zijn ambtstermijn in België alle 589 Belgische gemeentes persoonlijk bezocht en is dus zeer goed geplaatst om iets over ons land, onze cultuur, onze feesten en onze mensen te zeggen. In Bye Bye Belgium neemt hij elke dag persoonlijk afscheid van de stad waar Vanthilt On Tour te gast is.

Elk filmpje bestaat uit een geestig archieffragment van de stad uit het rijke VRT-archief, dat dit jaar zijn zestigste verjaardag viert. En Howard Gutman zorgt voor de commentaartekst, in zijn bekende enthousiaste stijl.

Vanthilt On Tour is vereerd dat de ambassadeur enkele stevige gaten prikte in zijn overvolle agenda om samen met hen die rubriek te maken. En dat plezier is wederzijds: “I was immediately thrilled about this idea, as this was another opportunity to pay my respect to this beautiful country and to thank the Belgium people for these wonderful years.

Maybe I even inspired Marcel with my tour through Belgium ... I began this tour in 2009 to change something. I finished it because I love it. We love your cities, with their commerce and daily life, amidst their beauty and history. We love your folklore, your carnivals, your giants and your celebrations.
We love the beauty from the coast, from De Panne to Knokke, or across to the Ardennes, walking the streets of Durbuy, kayaking in Coo and so many places in between. But we mainly love the people. The Belgians North, South, East and West. Bye Bye Belgium. I will miss you. But this is not goodbye...” Howard Gutman, VS-ambassadeur

Het zomeralbum
In Het Zomeralbum roept Vanthilt On Tour de kijkers op om samen met hen de zomer van 2013 in beeld te brengen en het definitieve zomeralbum te maken.

Zie je langs de snelweg een dubbele regenboog verschijnen? Staat prins Laurent naast je bij de bakker? Kijkt Rihanna in het Sportpaleis recht in je ogen? Lig je ziek in de zetel? Of leunt je buurvrouw van tachtig monokini over de haag van je tuin? Fotografeer dat moment dan meteen en mail het naar Vanthilt On Tour. Of post het op Facebook, Twitter of Instagram.
Elke avond toont Marcel in Vanthilt On Tour een selectie van de mooiste, grappigste en meest opvallende foto’s. Eén foto wordt Het beeld van de dag. Die wordt opgehangen in ons decor en de maker ervan wint een fototoestel.

Alle foto’s zijn vanaf nu welkom op: marcel@vanthiltontour.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: