Dankbaar nostalgisch eerbetoon bij de honderdste geboortedag van Charles Aznavour door Hans Peter Janssens & Lissa Meyvis

Naar aanleiding van de honderdste geboortedag van de legendarische chansonnier Charles Aznavour, brengt Studio Dongo een ultiem eerbetoon aan deze artiest met een smaakvol liedjesprogramma. In de verrassende duetten van Lissa Meyvis en Hans Peter Janssens komen enkele Engelse, Nederlandse, Duitse versies van de grootste successen aan bod. De bindteksten geven een beeld over de fascinerende levensloop van Aznavour. De alombekende nummers van Aznavour worden gespeeld in een arrangement, begeleid door orkest Les Bohémiens, dat sterk aanleunt bij de originele opnames, aangevuld met enkele minder bekende, maar niet minder boeiende nummers.

Les comédiens, Plus bleu que tes yeux, Je voyage, La mamma, She, La bohème, Mon émouvant amour, Par gourmandise, Ave Maria, J’aime Paris au mois de mai, Que c’est triste Venise, Sa jeunesse, L’amour c’est comme un jour, Et moi dans mon coin, Mourir d’aimer, Les plaisirs démodés, Mes emmerdes, Pour toi Arménie, A ma fille, Bon anniversaire, Emmenez-moi, Et pourtant, Je m’voyais déjà, La bohème, Tu t’laisses aller, Comme ils disent, Quand tu m'embarrasses

Non je n’ai rien oublié…

De voorstelling is te zien van 25 tot 28 januari in de Rode Zaal van het Fakkeltheater.

Info: www.fakkeltheater.be en www.merci-charles.be

Hans Peter Janssens, musicalacteur en -grootheid behoeft weinig introductie. Na zijn opleidingen aan de Conservatoria van Brugge en Gent, studeerde hij in Londen aan de Guildhall School of Music and Drama en aan de Music Academy of the West in Santa Barbara. Hij reeg daarna de titelrollen in bekende musicals, zoals ‘Les Misérables’, ‘Sweeney Todd’ en ‘The Phantom of the Opera’, aan elkaar. Hij woonde ook een tijd in London, om daar furore te maken in de musicalwereld. Hij was de eerste Belg ooit die optrad in het Palace Theater op West End.

Lissa Meyvis, master klassieke zang magna cum laude, is gepassioneerd door opera, maar houdt evengoed van american songbook frans chansons en jazzy tunes. Lissa zingt in één adem Mozart & Toon Hermans, Brel & Bach, Carpenters & Schubert. Lissa maakte furore met 110 voorstellingen van in ‘De schaduw van Toon Hermans’, is gastvrouw van het zondagse belcantoprogramma Bellissama en stichtend lid van ‘Ode an die Freunde’.

Herman Van Hove, initiatiefnemer en producent, toerde zelf zeven jaar lang met het programma ‘In de schaduw van Toon Hermans’, waarin hij vertelt over zijn wonderlijke belevenissen in de coulissen en aan de keukentafel als laatste manager en vriend van Toon Hermans. Vanuit een grote liefde voor Charles Aznavour zet hij nu het project ‘Merci Charles’ op.

PRAKTISCHE INFORMATIE - MERCI CHARLES
MET: Lissa Meyvis, Hans Peter Janssens
ORKEST LES BOHEMIENS

Piano Lester Van Loock
Sax Marjan Van Rompay

Gitaar Tom Willems
Contrabas Janos Bruneel
Drums Peter Ploegaerts

Avant-première
Rotary Antwerpen Amerloo
Donderdag 25 januari 20u00
ten voordele van dienstencentrum Zevenbergen Ranst*

*De opbrengst van dit optreden wordt met dank aan eenieder aangewend ten voordele van het dienstenverleningscentrum DVC ZEVENBERGEN te Ranst. Het centrum ondersteunt kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking en heeft bijzondere aandacht voor de meest kwetsbare cliënten met bijkomende motorische, sensorische of gedrags- en emotionele stoornissen. De opbrengst wordt besteed aan niet-gesubsidieerde materialen en hulpmiddelen.

Première
Rode Zaal Fakkeltheater
Vrijdag 26 en zaterdag 27 januari 20u00
Zondag 28 januari 15u00
Standaardprijs: 33 euro

Tickets Fakkeltheater: kunnen online gereserveerd worden via de webshop van www.fakkeltheater.be, telefonisch via 070 246 036 en tevens aan de kassa van het Fakkeltheater, Hoogstraat 12 te 2000 Antwerpen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: