© Tom Stessens

In het Antwerpse Sportpaleis heeft Alex Agnew deze week (voorlopig) afscheid genomen van de stand-up comedy. Hij zegt zelf dat hij zich wil concentreren op de muziek samen met zijn band Diablo Blvd. Naar comedy gaan kijken in stampvol sportpaleis, het is eens iets anders. Maar Agnew bewees dat het mogelijk was! In 2011 kreeg hij het sportpaleis al 5 keren vol en nu nog eens 4 keer, een huzarenstukje waar niet veel mensen in slagen.

Agnew was duidelijk op zijn best en liet dan ook geen enkele grap liggen over ‘komen eten’ , Joden, Marokkanen , Bart de wever ,enzo… . Dat hij mee is met de actualiteit en daar lichtjes op in speelde was ook te blijken uit zijn show toen hij begon over het hele zware piet verhaal. Quote: "Toch een ideaal voorbeeld zwarte piet, eindelijk is een neger dat werkt."

Soms grof, soms er grandioos over maar volledig in zijn eigen stijl bracht hij een stampvol sportpaleis telkens opnieuw aan het lachen. Ik denk dat we met dit afscheid, afscheid nemen aan een van de grootste komieken van de laatste jaren. Hopelijk komt hij sneller terug dan hij dacht want ik denk dat er al veel mensen hopen op een comeback. We kunnen alleen maar een dikke pluim geven dat hij stopt op het hoogtepunt, en ja we mogen van een hoogtepunt spreken als je kan zeggen dat je het Sportpaleis 9 keer hebt uitverkocht.

Vaarwel Alex , we zullen je grappen missen!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: