met o.a. Clan of Xymox. Ook New Model Army en The March Violets naar Heerlen

Liefhebbers van Wave, Postpunk, EBM en aanverwante stijlen die geïnspireerd zijn door de jaren tachtig zitten in het voorjaar weer goed in poppodium Nieuwe Nor! Naast clubshows van New Model Army (30 maart), The March Violets (10 april) en het Belgische Customs (25 april), presenteert het Heerlense poppodium op 10 mei de tweede editie van het 'REPOST' festival met Clan of Xymox, The Essence en Model Depose.

Poppodium Nieuwe Nor heeft een naam hoog te houden als het gaat om het programmeren van underground wave/postpunk-bands uit de jaren tachtig. Na optredens van o.a. Anne Clark, Tuxedomoon en The Chameleons en vele succesvolle dansavonden resulteerde dit in april 2013 in de eerste editie van 'REPOST', een eendaags festival met legendarische acts uit de jaren 80. De tweede editie vindt op zaterdag 10 mei a.s. plaats.

De tweede editie van 'REPOST' kent optredens van Clan of Xymox, The Essence en nieuwkomer Model Depose. Hoofd-act is de Nederlandse darkwave-act Clan of Xymox, bekend van underground clubhits als 'A Day' en 'Stranger'. De Nederlandse band The Essence vergaarde in de jaren 80 vooral populariteit in Spanje en stond in 1988 voor het eerst en laatst op een Heerlens podium, Nova Zembla in Heerlerheide. Het trio scoorde dat jaar een hitje (zelfs top 10 in Spanje) met 'A Mirage'. Ook dit jaar een nieuwkomer in de line-up, en dat is Model Depose dat dit jaar o.a. al op het showcase-festival Eurosonic mocht aantreden. Zij brengen in 2014 hun debuut uit. Inpoet-dj Kitty zorgt de hele avond voor een perfect passende sfeer en er zal tot lang gedanst worden.

'Repost' is niet het enige concert in het voorjaar in de Nieuwe Nor dat geïnspireerd is op de jaren tachtig. Er zijn ook losse clubconcerten van de Britse acts New Model Army (30 maart), The March Violets (10 april). New Model Army doet al ruim 30 jaar waar ze goed in is: politiek geladen poëtische nummers schrijven die geworteld zijn in folk, punk, rock en metal. Hierbij heeft de naar het gelijknamige revolutionaire leger van Olivier Cromwell vernoemde band wereldwijd een enorme cultstatus weten op te bouwen. Ter promotie van hun laatste album 'Between Dog and Wolf' (2013) zijn ze op 30 maart 2014 voor het eerst in bijna vijf jaar weer te bewonderen in Heerlen. De legendarische band The March Violets komt op 10 april voor een exclusief Nederlands optreden naar Heerlen. De band, die met labelmaatjes Sisters of Mercy destijds aan de wieg stond van het gothic (rock)-genre, maakte in 1981 haar debuut in Leeds. Ultra-donkere nummers als '‘Snake Dance‘ en ‘Walk Into The Sun’ zijn nog altijd krakers op de dansvloer.

Kaarten voor 'Repost' en The March Violets kosten 16 euro in de voorverkoop, terwijl een ticket voor New Model Army 22,50 euro kost. De prijzen zijn inclusief servicekosten en tickets zijn online te bestellen via www.nieuwenor.nl. Er is een kortingsregeling voor bezoekers die gelijktijdig kaarten kopen voor combinaties van de drie bovenstaande concerten.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: