Van 12 tot en met 23 juli staat radiostation KINK 12 dagen lang in het teken van de 1000 beste alternatieve albums ooit gemaakt. Het is de tweede keer in het bestaan van de zender dat de KINK Album Top 1000 wordt uitgezonden.

De lijst is samengesteld op basis van meer dan 40.000 stemmen die de afgelopen weken zijn uitgebracht door de luisteraars van KINK en is elke dag - ook in het weekend - van 8 uur 's ochtends tot 22 uur 's avonds te horen op KINK. De KINK Album Top 1000 wordt ondermeer gepresenteerd door dj's Eric Corton, Tim op het Broek, Tessa Mol, Jasper Leijdens, Mick Hummel en Metha de Vos.

Foo Fighters, Metallica en U2 zijn de drie acts met de meeste noteringen: Foo Fighters staat met elf albums in de lijst, Metallica 10 keer en U2 spant de kroon met 13 albums. Het hoogst genoteerde Nederlandse album is Pergola van de band Johan uit 2001. Het hoogst genoteerde meest recente album is Tyfoons van Royal Blood.

De volledige KINK Album Top 1000 is terug te vinden op kink.nl, waarbij de top 10 nu nog op alfabetische volgorde staat. Luisteraars kunnen de definitieve rangorde van de top 10 bepalen door te stemmen op hun eigen favoriet op kink.nl.

Kanshebbers voor de nummer 1 zijn ondermeer Nevermind van Nirvana, OK Computer van Radiohead en Ten van Pearl Jam, dat vorig jaar bovenaan stond.

KINK is in heel Nederland te ontvangen via DAB+, de digitale opvolger van FM. DAB+ is gratis in de ether te luisteren met een geschikt radiotoestel. Daarnaast is KINK ook online te ontvangen: via de eigen app, website, op het wereldwijde TuneIn platform, op Sonos-apparatuur, alles dat online radio ontvangt. Daarnaast is er themazender KINK DNA CLASSICS met de beste alternatieve muziek uit de jaren ’80 en ’90, KINK INDIE met de beste nieuwe Indie Alternatieve en KINK DISTORTION met uitsluitend metal, hardrock en metalcore.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over