Meesterverteller Tourist LeMC releasete onlangs zijn single ‘Oprechte Leugens’ uit zijn, ondertussen met goud bekroonde, 3e studio album ‘We Begrijpen Mekaar’. ‘Oprechte Leugens’ is een samenwerking met Alice On The Roof, die afgelopen november het voorprogramma mocht verzorgen van Tourist in de Antwerpse Lotto Arena.

Het is wederom een sterke song met rake lyrics en straffe productie, zoals we dat intussen al gewoon zijn van de rapper.

Die pakkende single wordt sinds vandaag ook vergezeld door een meesterlijke video van de hand van scenarist en regisseur Luk Wyns (gekend als regisseur van Crimiclowns en acteur in Matroesjka’s). In de videoclip, die we toch wel een kortfilm mogen noemen, wordt de niet alledaagse, gevaarlijke liefde tussen een prostituee en haar klant afgebeeld. Hoe dat afloopt kan je hierboven ontdekken.

In de video vinden we Luk Wyns niet enkel terug achter de camera, maar ook ervoor. Daar wordt hij vergezeld door Manou Kersting (die je waarschijnlijk kent van de topserie ‘Undercover’) en Johannes Faes aka Tourist leMC himself. Luk en Manou vertolken de rol van Ronny en Lou, twee pooiers en Johannes zien we aan het werk als taxichauffeur, een job waar Tourist als kind altijd van droomde.

Johannes over de video
“Oprechte Leugens is een modern sprookje in liedjesvorm dat de tragiek van een leven in de marge beschrijft. En wie kan de typische sfeer van zo’n tragedie beter in beeld gieten dan Luk ‘Crimi Clows & Matroesjka’s’ Wyns?! De videoclip vertaalt alvast perfect de beelden die ik in mijn hoofd heb als ik de song beluister of live speel.”

Luk over de video
“Ik ben een grote fan van Tourist LeMC en had meteen -vanaf Antwerps Testament- voeling met zijn kunst. Het deed dan ook ongelofelijk veel deugd dat hij me vroeg om de videoclip te draaien voor dit prachtig, melancholische, donkere nummer. Zelden of nooit was een samenwerking zo evident en vanzelfsprekend. Het was alsof het scenario zich zelf schreef en het filmen tijdens een paar zachte Antwerpse nachten, gaf alleen maar voldoening. Een bonus was het weerzien met mijn Crimi Clowns Crew en met Manou Kersting, en de ontdekking van twee prachtige, nog onbekende acteurs. Dit waren dagen om te koesteren.”

Tourist’s vorige single, ‘Spiegel’, stond wekenlang in de hoogste regionen van de Ultratop charts en brak zelfs het record van Pharrell Williams’ ‘Happy’, door 21 weken lang op #1 te staan in de Vlaamse Urban Charts.

‘Spiegel’ werd ondertussen ook al meer dan 20.000 keer verkocht, wat goed is voor een platinum award!

LIVE

  • 29.06 | Rock Werchter
  • 26.07 | Suikerrock, Tienen
  • 03.08 | Dranouter
  • 08.08 | Lokerse Feesten
  • 08.11 | Sportpaleis, Antwerpen

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer informatie
Meer over