Oscar, Grammy en Golden Globe Award winnaar Hans Zimmer is ongetwijfeld een van de bekendste en meest invloedrijke componisten van filmmuziek van onze tijd. The Lion King, Gladiator, Pirates of the Caribbean, The Da Vinci Code, The Dark Knight, Inception en Interstellar zijn slechts enkele van de soundtracks die hij heeft geproduceerd. In april 2018 begon 'The World of Hans Zimmer - A Symphonic Celebration' als concerttournee en de tour deed op 13 november jl. Rotterdam Ahoy aan. Wegens het grote succes van de show keert het concept op 11 november 2019 terug, deze keer in de Amsterdamse Ziggo Dome. De kaartverkoop start op vrijdag 7 december om 10:00 uur via Ticketmaster.

Hoewel hij zelf niet optreedt tijdens de concerten is Hans Zimmer wel de muzikale regisseur en curator van de tour.

In tegenstelling tot de befaamde 'Hans Zimmer Live'-tour, waarbij de show zich richt op de band van Zimmer en de elektronische geluiden van de muziek, presenteert' The World of Hans Zimmer - A Symphonic Celebration' de werken van de componist met een symfonisch orkest. Zimmer werkte maanden aan het transformeren van zijn soundtracks naar weelderige symfonieën. Het publiek kan voor het eerst ook genieten van verbluffende visuele projecties van filmscenes naast de muziek. Zimmer gaf precieze instructies aan de artistieke leiding over welke scènes belangrijk voor hem zijn en welke gebruikt moesten worden bij welke muziek.

Onder leiding van Gavin Greenaway, de soundtrack-dirigent van Hans Zimmer - die hij, naar hij zegt, meer vertrouwt dan zichzelf - levert het grote symfonieorkest een intense en onvergetelijke concertervaring op. FOK recenseerde de show als: "Zimmers werk is niet ter ondersteuning van beelden, het is ter versterking. Het is bezieling. En dat is wat iedereen in Ahoy voelde vanavond: de ziel van de muziek." en Counter Culture noemde het: "Een onvergetelijke ervaring.”

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
The World of Hans Zimmer
Datum: 
11 november 2019
Locatie: 
Ziggo Dome, Amsterdam
Meer over