Nu vrijdag 28 februari 2014 zetten Axelle Red, Bent Van Looy, Koen Wauters en Regi opnieuw alles op alles om hun team verder te vervolledigen tijdens de vierde aflevering van de Blind Auditions. Regi spant momenteel de kroon en heeft al 8 van zijn 12 teamleden verzameld. Koen zit hem op de hielen met 7 talenten, Axelle heeft tot nog toe 6 kandidaten in haar team. Bent start deze aflevering met 5 talenten en heeft dus nog het grootst aantal teamleden nodig.

De 23-jarige Gaëlle uit Melle waagt alvast haar kans, al heeft ze zich wel moeten laten overtuigen om haar in te schrijven: “Mijn nicht heeft mij vooral overtuigd om mee te doen. Ik kon het volgens haar maar eens meemaken en een nieuwe ervaring opdoen, dus hier ben ik dan”, zegt ze al lachend. Net voor ze de auditiedeur doorgaat, heeft ze alvast enorm veel zenuwen, maar hoopt ze dat ze die onder controle gaat krijgen. Ze probeert de coaches te overtuigen met ‘Teardrops’ van Womack & Womack.

Voice-kandidaten kunnen vaak niet enkel zingen, maar bespelen ook een instrument, zoals de 35-jarige Nel uit Turnhout. Nel heeft conservatorium gevolgd voor piano en is momenteel ook pianiste in hoofdberoep. Sinds een aantal jaren geleden is ze ook begonnen met zangles te volgen, maar de piano blijft wel de rode draad in haar leven. “Ik ga mezelf ook begeleiden op de piano tijdens mijn auditie. Ik heb wel al optredens gedaan, maar dan vooral enkel als pianiste, dus ik heb best wel veel zenuwen nu”, vertelt Nell. Met haar akkoorden op haar hand geschreven als extra geheugensteuntje, gaat ze er wel voor om ‘You Are’ van Dolly Parton te brengen.

Doordrongen van muziek, dat is ook de 25-jarige Dunja uit Mechelen. Ze studeert momenteel jazz aan het conservatorium en werkt in het weekend in een muziekwinkel. Haar liefde voor muziek is enorm groot: “Als ik alles mocht dromen, dan droom ik van grote podia. Ik sta gewoon heel graag op een podium, waar ik op voorhand altijd wel heel nerveus ben, maar eenmaal dat ik er sta leef ik me helemaal uit en vallen de zenuwen weg”. Met ‘I Got Trouble’ van Christina Aguilera probeert Dunja indruk te maken op de coaches.

De voorliefde voor muziek heeft de 23-jarige Mikaël uit Antwerpen ook op het conservatorium gebracht, waar hij momenteel opera studeert. Mikaël lijkt wel een muzikale duizendpoot: “Sinds 3 jaar ben ik zang beginnen studeren: pop, rock, soul, blues en jazz heb ik al gedaan. Nu wou ik iets anders proberen en heb ik voor opera gekozen”. Voor mij is muziek een hulpmiddel om mijn emoties te weergeven. Ik ga alles geven wat ik heb en we zullen wel zien hoe ver ik kan geraken". Voor zijn auditie kiest hij niet voor opera, maar begeleidt hij zichzelf op de gitaar en brengt hij ‘Too Close’ van Alex Clare.

De kijker kan deze aflevering ook opnieuw volledig in de huid kruipen van de coaches met een Blind Blind Audition. Tijdens deze auditie staat de kandidaat opnieuw achter een speciaal gordijn, waardoor de kijker ook niet weet hoe die persoon eruitziet. Wie zit er verstopt achter het gordijn?

Tijdens deze vierde Blind Auditions waagt ook een koppel hun kans: de 21-jarige Cas uit Geel en de 19-jarige Annelies uit Deurne wagen elk apart hun kans. Cas brengt ‘Californication’ van The Red Hot Chilli Peppers, terwijl Annelies gaat voor een heel eigen versie van ‘Paparazzi’ van Lady Gaga. Met ‘Something’s Got a Hold On Me’ van Christina Aguilera wil de 27-jarige Vanessa uit Gent dan weer haar kans wagen, probeert de 46-jarige Steph uit Sint-Niklaas het met ‘Need Your Love So Bad’ van Fleetwood Mac en gooit de 31-jarige Leen uit Meerhout alles in de strijd met ‘Hell Ain’t A Bad Place To Be’ van AC/DC. De 22-jarige Nele uit Westerlo zingt ‘Somebody Told Me’ van The Killers, terwijl de 31-jarige Els uit Beerzel indruk probeert te maken met ‘You Can’t Hurry Love’ van The Supremes.

Welke talenten er doorstoten naar de Battles ontdek je nu vrijdag 28 februari 2014 in de vierde Blind Auditions om 20.35 bij VTM.

The Voice van Vlaanderen elke vrijdag om 20.35 bij VTM

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: