Wat The Heavy doet is slechts weinig bands gegeven. Als je bekende soul- en funkriffs van oude Stax en Motown platen samplet en daarover vuile gitaren en kletterende beats giet, moet je al van een bepaald kaliber zijn om het origineel te benaderen, laat staan te overtreffen. The Heavy doet het zodanig goed dat stilstaan op de aanstekelijke nummers nooit een optie is. Je hebt echt het gevoel naar een origineel te luisteren en dat doe je natuurlijk ook, zij het voorzien van de juiste authentieke en nostalgische elementen. Dat maakt het allemaal echt juist zitten en verteert ook sneller!

Het viertal uit Bath speelde eerder al op het befaamde Glastonbury muziekfestival, stond in een uitverkochte Sheperd’s Bush Empire en nam één van hun singles 'How You Like Me Now?' opnieuw op met niemand minder dan 50 Cent. Na drie succesvolle albums kondigen de vier Britten een langverwachte nieuwe plaat aan en wij verwelkomen hen op 20 mei in onze club.

“The Heavy are the music industry’s worst kept secret. They make blazing, urgent, infectious rock-soul with a strong dose of hip-hop. You’ve heard their songs in a lot of different places, and it’s likely that you loved them.” - Ninja Tune

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
The Heavy
Datum: 
Vrijdag 20 Mei 2016
Locatie: 
Trix, Antwerpen

Reservatie:

Meer over