“Ik loop graag te koop met wat ik heb en in mijn geval is dat een mooi lichaam.“ Ellie weegt meer dan 100 kilogram en heeft sinds kort een job als ronde stoeipoes in een discotheek voor zware dames en hun bewonderaars. “Wat dat inhoudt?”, vraagt Ellie. “Gewoon opdienen in schaarse kledij. Ik vind het fantastisch en de mannen ook!”

Terwijl veel vrouwen zich na de nieuwjaarsperiode zorgen maken om hun lijn, doen de vrouwen in deze uitzending van Telefacts waar ze goed in zijn: hun rondingen tonen, zonder schroom.

In Londen baat Linda Cook een nachtclub uit die één keer per maand de deuren opent exclusief voor zware dames en hun aanbidders. “Ik was altijd slank maar na mijn verhuis naar Amerika ben ik in de fastfood-val gelopen en dit is het resultaat.” Omdat ze zich in geen enkele dancing nog kon uitleven zonder bekeken te worden, opende ze haar eigen tent: Big Girls Paradise. Naast zwaarlijvige vrouwen, mogen ook mannen binnen die vallen op ‘dik’. James Bent is zo’n man. “Ik hou niet van slank. Hier voel ik me geen rariteit omdat ik op zware dames val. En mijn vriendin hoeft zich hier niet te schamen want alle vrouwen zijn zoals zij. Ideaal!”

Ook Mandy is trots op haar vrouwelijke rondingen. Een aantal jaren geleden durfde ze nauwelijks iets vrouwelijks aantrekken, nu gaat ze op vraag van haar klanten zelfs uit de kleren tijdens feestjes. Haar optredens gaven haar zelfvertrouwen een enorme boost. “Ik raad het elke zwaarlijvige vrouw aan. Als je applaus krijgt van 20 of 50 mannen tijdens zo’n feestje omdat je een act doet die hen bevalt, dan streelt dat je ego. Ook als je 100 kilogram weegt.”

Telefacts vanavond om 22.35 uur op vtm

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: