Tijdens de persvoorstelling van het theaterseizoen 2017-2018 spraken we even met Debbie Crommelinck over de voorstelling “Naamloze Gebeurtenis” die in maart 2018 te zien is in de Zwarte Zaal van het Fakkeltheater.

Mathias Sercu had dit stuk al een tijd geleden geschreven, maar het kwam opnieuw tevoorschijn toen Debbie Crommelinck hem vertelde dat ze zin had om eens een voorstelling te maken voor de Gentse Feesten (in 2016). Het is dan ook haar eerste eigen productie.

Mathias Sercu is niet onbekend. Hij schreef o.a. het scenario voor de VRT televisieserie “Marsman”. Zijn unieke schrijfstijl is ook in dit stuk te herkennen. Verder was hij zowel in theater als op televisie al vaak te zien als acteur of auteur/regisseur.

Debbie Crommelinck speelde na haar studie onder andere in de jeugdserie Amika, een productie van Studio100, en tal van andere rollen, eveneens in theater en op televisie. Voor dit stuk werden ook andere vrienden uit de studietijd uitgenodigd, Jef Hoogmartens en Bert Verbeke, die een gelijkaardige carrière lopen.

"Naamloze Gebeurtenis" verhaalt over Prinses (Debbie Crommelinck), die een relatie heeft met Beer (Jef Hoogmartens), maar tegelijkertijd ook een verhouding heeft met Travolta (Bert Verbeke). Wat doe je dus als je iemand graag ziet, maar ook iemand anders? Het verhaal over een driehoeksverhouding, met een “naamloze gebeurtenis” in het verleden, waar niemand het nog over heeft, wordt gebracht in de vorm van een absurd sprookje, een tragi-komedie over “discodansen, koe knuffelen en een harpoen”, … enz. Het is én om mee te lachen, én ontroerend.

Na het succes tijdens de Gentse Feesten 2016, gaat “Naamloze Gebeurtenis” volgend seizoen op tournee; er worden 15 voorstellingen op verplaatsing gespeeld waaronder dus in het Fakkeltheater.

Voor de Gentse Feesten 2017 hebben Debbie en haar vrienden/gezelschap opnieuw een tragi-komedie in de stijgers. Dit keer brengen ze “The Beauty Queen of Leenane” van Martin McDonagh. Het stuk vertelt het verhaal van een alleenstaande vrouw (Debbie Crommelinck) die nog steeds bij haar moeder (gespeeld door .. jawel … Jef Hoogmartens) woont. Ze kunnen niet met en niet zonder elkaar. Wanneer dan ook een oude bekende (Tim David) naar het dorp terugkeert en verliefd wordt op de dochter, zijn de poppen aan het dansen. Dit brengt de hele moeder-dochter relatie volledig uit balans. Ook Bert Verbeke speelt een rol in dit verhaal.

Debbie Crommelinck linkt het succes van haar eerste productie aan het feit dat het gemaakt werd door een groep vrienden, met liefde voor het vak, vol enthousiasme, en aan het soort stuk (waarin lichtheid en ontroering) dat hen sterk lag. Gezien deze tweede productie ook steunt op deze formule, ziet zij hoopgevend de Gentse Feesten tegemoet.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Naamloze Gebeurtenis
Locatie: 
Fakkeltheater (en Gentse Feesten)

Reservatie:

070 246 036
Meer informatie
Meer over