Tom Barman, fan van jazz, fan van taxiritten, fan van gOD. Samen met drie rasmuzikanten vormt hij nu de jazzband TaxiWars, op dinsdag 10 november te beleven in Nijdrop.

Jazz voel je. TaxiWars is jazz. Samen met een jazztrio begeleid door de New Yorkse saxofonist Robin Verheyen brengt Barman een ode aan het Impulse!-label uit de ’60s, Pharoah Sanders, Archie Shepp en Charles Mingus. Heel wat swing, ritme en out-of-the-box vibes dus. De ene minuut klinken ze warm en innemend klinken, de andere dreigend en grimmig. Na hun samenwerking bij Magnus, was een titelloze plaat als TaxiWars het logische gevolg.

Een ongeziene mix van energie, trots en een kwak rock & roll zorgt ervoor dat de band niet bij de indommeljazz geplaatst wordt. Enerzijds dankzij de punchy melodielijnen van Robin Verheyen, anderzijds door de jagende vocals van Tom Barman. Geen ellenlange solo’s dus, maar vinnige, to the point nummers.

TaxiWars bestaat uit Tom Barman (vocals, dEUS, stelde compilaties samen op Blue Note en Impulse!), Robin Verheyen (sax, heeft met RVNY4 een eigen New Yorks quartet, werkte samen met Marc Copland, Ravi Coltrane, Narcissus Quartet, Gary Peacock en Joey Baron),Nicolas Thys (bassist, woont in NY en werkte samen met Lee Konitz, Mal Waldron, Toots Thielemans en Zap Mama) en Antoine Pierre (drum, zit op New York School of Jazz and Contemporary Music en werkt samen met Philip Catherine en Jean-Paul Estiévenart).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
TaxiWars
Datum: 
Dinsdag 10 november 2016
Locatie: 
Nijdrop, Opwijk
Meer over