2015 ziet er nu al uit als een jaar vol muzikale hoogtepunten, maar deze comeback ziet er nog nét iets veelbelovender uit dan al de anderen! System of A Down kondigt een uitzonderlijke tournee aan, die als voornaamste doel heeft om de honderdste verjaardag van de Armeense genocide te gedenken.

De Amerikanen, ook bekend als het acroniem SOAD, ontbinden hun duivels al sinds hun oprichting in 1994 in California. Serj Tankian (zang), Daron Malakian (gitaar, zang), Shavo Odadjian (bas, zang) en John Dolmavan (drums) hebben bewezen dat metalgeweld ook mogelijk is zonder een veelvoud aan clichés. Hun Armeense roots voegen aan het geheel nog een spirituele extra dimensie toe; en ze zien hun muziek als hun enige medium. Ze boren diepgewortelde thema's aan als drugs, kindsoldaten, gevangenschap, oorlog en genocide, maar doen dat steeds tactvol, doordacht en met volle overtuiging. Ergens in de schemerzone tussen Faith No More en Rage Against The Machine, zorgt SOAD voor hardrock met finesse. Hun stijl spreekt al aan sinds hun eerste plaat in 1998. Hun zelfgetitelde album werd gedragen door krachtige tracks als "Suite Pee" en is meteen een voltreffer. En hun samenwerking met Rick Rubin (de producer van Slayer) gaat verder op een tweede album. 'Toxicity' boekt zelfs nog grotere successen, en SOAD kent zijn absolute hoogtepunt met "Chop Suey" (ruim 231 miljoen views op YouTube!). Het viertal brengt vervolgens nog 'Steal This Album' uit in 2002, 'Mezmerize' in 2005 en ook 'Hypnotize' (hun laatste plaat tot op heden), en nestelt zich definitief in de muziekgeschiedenis.

Aanbeden door horden fans en alom geprezen door de muziekscene (met meerdere nominaties en Grammy awards als bewijs), kondigt System of A Down nu zijn grote podiumterugkeer aan! En Brussel, hoofdstad van Europa, mag daarbij zeker niet ontbreken. SOAD staat op 16 april op de planken in Vorst Nationaal! Een concert om absoluut niet te missen. De vooverkoop van dit concert start op donderdag 27 november om 11u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
System of A Down
Datum: 
Donderdag 16 april 2015
Locatie: 
Vorst Nationaal, Brussel

Reservatie:

Meer over