Midden het coronajaar 2021 bracht de Belgische Braziliaans gevestigde popster en performer Dolly Bing Bing het nummer en de videoclip ‘Readiness’ uit. Dat was meteen de aanleiding voor Dolly om goede vriend Stef Kamil Carlens voor te stellen een bewerking te maken.

Uit de samenwerking tussen beide popartiesten groeide zo een song waarin, in de lijn van Dolly’s eerste versie maar op een geheel nieuwe wijze, tragiek en muzikale schoonheid elkaar indringend raken. Luister hier naar 'Readiness Is All': https://stefkamilcarlens.lnk.to/readiness

De titel verwijst naar de uit ‘Hamlet’ van Shakespeare geciteerde frase ‘The readiness is all’ die de lijfspreuk was van Dolly’s echtgenoot die na een slepende ziekte (ALS) eind 2018 overleed en haar met hun dochtertje alleen moest achterlaten. Met de tekst en de muziek verwerkte Dolly het langzame proces van afscheid en uiteindelijk loslaten waar zij samen doorheen zijn gegaan. Fragiliteit en het zoeken naar kracht en aanvaarding vormen dan ook de rode draad doorheen het nummer waarbij in deze nieuwe versie de stemmen van Stef Kamil en Dolly elkaar opmerkelijk aanvullen en samen met de wat onaardse muziek een bijna hypnotiserend, meditatief en teder swingend nummer neerzetten.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: