Matt Watts (°1987) is een Amerikaanse folksinger, geboren in Philadelphia, Pennsylvania. Hij nam op z’n 15de zijn eerste songs op aan de oevers van de Missouri rivier in Montana en tourde als jeugdige troubadour uitgebreid in de North West van de USA

Sinds zijn aankomst in Antwerpen op 19 jarige leeftijd is hij uitgegroeid tot een volwaardige singer- songwriter die diepgaand respect voor de folktraditie bundelt met eigentijdse invloeden. In 2011 bracht Watts "Joy And Longing" (CD/Digital) uit, een album geschreven tijdens zijn verblijf in Cambridge, Engeland. In 2013 volgde “Wayward Wind” (Vinyl/Digital),live opgenomen in samenwerking met de country group The Calicos.

Matt werkte samen met menig muzikant, kunstenaar en auteur: o.m. Jan Verstraeten (Charlie Jones), Max Temmerman (Winnaar van de Herman De Coninck Publieksprijs 2013), Staf Verbeeck (Deus, Calexico), Fritz Sundermann (Axelle Red, Bobbejaan), en de Amerikaanse Science Fiction auteur S. Morgan Balkcom. Hij deelde de affiche met heel wat muzikanten en bands in de US en Europa zoals Simon Joyner & The Ghosts, Marc Ford (The Black Crowes) Eriksson Delcroix (Zita Swoon, Lais), Dans Dans (The Flying Horseman, Strand), Roland Van Campenhout, Charlie Jones’ Big Band, Stanton (Jim White, Brazzaville) en Winther.

Zijn nieuwe plaat "Songs From A Window" verschijnt op 4 december en wordt die dag met een unieke showcase voorgesteld in de Arenberg Schowburg in Antwerpen. “Songs From a Window” is een zeer pure en intieme plaat geworden, zonder meer zijn beste werk tot nu toe. Sterke verhalen gehuld in intense songs van een ijzingwekkende schoonheid.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer informatie
Meer over