Na de succesvolle passage van Stacey Kent vorig jaar in een bomvolle Bozar te Brussel tijdens het Skoda Jazz Festival, krijgt het Belgische publiek opnieuw de kans deze prachtige stem live te ontdekken.

Stacey Kent is één van de meest verbazingwekkende en elegante revelaties binnen de vocale jazz. Haar unieke sensuele stem maakt van haar een grote jazzdiva in de traditie van Billy Holiday, Ella Fitzgerald en Anita O’Day. De vrouwelijke en verfijnde vocale jazz is levend en wel, Stacey Kent vormt het elegante bewijs.

Stacey Kent is moeilijk te categoriseren. Een Amerikaanse die vloeiend Frans spreekt, evenals Portugees, Italiaans en Duits. Ze overstijgt met gemak de genregrenzen en met haar heldere en tedere stemgeluid kleurt ze op een dynamisch swingende en speelse manier tijdloze jazzsongs in. Ze zingt met een relaxte en natuurlijke cool, heeft een quasi perfecte parlando en frasering en omringt zich met de beste muzikanten.

In 2007 tekende ze voor het legendarische jazz label Blue Note en sindsdien verkocht ze al meer dan een half miljoen albums, inclusief het Grammygenomineerde 'Breakfast on the morning tram', 'Raconte-moi' en 'Dreamer in concert'. Haar meest recente album 'The changing lights', een mijlpaal in haar 15-jarige carrière, is een ode aan de Braziliaanse muziek en bevat zowel eigen composities als songs van de grootste namen uit de Braziliaanse muziek zoals Tôm Jobim, Dori Caymmi, Marcos Valle en Roberto Menescal.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: